RVU

PERSBERICHT

The Mix

Wat is dat toch met die nieuwe generatie?
Dan is hun haar te lang en hun kleding te slordig, en dan weer hun moraal ver te zoeken. Met die nieuwe generatie is het altijd hommeles.
Altijd zetten ze de normen en waarden onder druk.
En als je denkt
dat je het gehad hebt:
dan is het nog een multiculturele generatie ook!

Nog dagelijks blijkt in de actualiteit, dat de Nederlandse autochtonen zich eerder bedreigd dan verrijkt voelen door de multiculturele samenleving. Angst voor overheersing door de Islam, voor het idee dat Nederland wordt overspoeld door asielzoekers, voor zich niet-integrerende, a-sociale jongeren die bolletjes slikken en de buurt onveilig maken. Angst voor een samenleving met nieuwe normen die zich steeds verder zal verwijderen van de waarden die we 'vroeger' zo belangrijk vonden.

Juist omdat veel mensen hun hart vasthouden als het gaat om de jeugd van tegenwoordig, en alle rotzooi die ze lijken te vertegenwoordigen is er STAMPS The Mix. Een televisieprogramma waarin kennis kan worden gemaakt met de jonge mensen van nu en hun visie op de wereld waarin wij leven.

In drie televisieprogramma's worden jonge mensen geportretteerd. Balia Sanka, Raï, Dutch G en Fatima's over achtereenvolgens principes & idealen (3 sept.), religie & spiritualiteit (10 sept.) en seks & relaties (17 sept.).

Dagelijks hebben de jonge mensen als multiculturele generatie met elkaar te maken, autochtoon en allochtoon. Hoe verzoenen ze al hun tegenstrijdige ideeën in een leefbaar compromis? Welke nieuwe zuilen ontwikkelen zich in Nederland ? Hoe denken de mensen over twintig jaar ?
Aan de jonge generatie kun je aflezen hoe het Nederland van morgen eruit ziet.

De jonge generatie is diverser dan ooit. In Nederland heeft zich een multiculturele generatie gevormd die niet alleen onderling veel van elkaar verschilt. Wat ze onderling bindt is dat 'ze' het anders doen, maar dat 'ze' allemaal nog op zoek zijn naar een eigen bijdrage aan de discussie over de nieuwe generatie.

Uitzendtijden: woensdag: 3, 10, & 17 september van 20.00-20.25 uur, RVU/ Nederland 3 (herhaling op DagTV op donderdag 4, 11 & 18 september van 14.40-15.00 uur op Nederland 3)

STAMPS The Mix, is een project van Rien Vrijenhoek Produkties in opdracht van de RVU educatieve omroep en wordt gemaakt door Bas Ackerman, Pieter de Beijer, Joyce Daamen, Alex Dijkstra, Anoukh van Giessen, Britt Lap, Marian van Nispen, Richard Smeele , Hanneke van Stiphout, Petra van de Werff en Rien Vrijenhoek. Eindredactie RVU: Henk Baard


---- --