Gemeente Groningen

Nieuwe Sportzapper voor alle leerlingen van het basisonderwijs Alle kinderen van het basisonderwijs in de stad Groningen ontvangen deze week de nieuwe Sportzapper. De Sportzapper 2003-2004 is een boekwerkje met 38 kennismakingscursussen voor allerlei sporten. De kennismakingscursussen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van zes tot dertien jaar.

Wethouder van Sport René Paas reikt op 3 september om 13.30 uur het eerste exemplaar van de Sportzapper 2003-2004 uit aan Tjaart Kloosterboer, directeur van het Huis voor de Sport Groningen. De uitreiking vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging DIO op sportpark Kardinge. Voetbal, atletiek, paardrijden, schaken en streetdance: de nieuwe Sportzapper 2003-2004 bevat een heleboel leuke introductiecursussen. Alle kennismakingscursussen worden verzorgd door lokale sportverenigingen en sportorganisaties. Doel van de Sportzapper is om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en zo te stimuleren lid te worden van een sportvereniging.

Het is de zesde keer dat de Sportzapper verschijnt. Vorig jaar hebben ruim 1400 kinderen zich aangemeld voor een sportcursus. Waterskiën en turnen waren met 122 en 80 aanmeldingen het meest populair. De meeste deelnemers waren afkomstig uit de buitenwijken Beijum, Lewenborg en Vinkhuizen. De Sportzapper is gezamenlijke uitgave van de gemeente Groningen en het Huis voor de Sport in Groningen.