Gemeente Eemsmond


Persberichten
Recente persberichten

Eisinga slaat eerste paal uitbreiding Klein Duimpje dinsdag 2 september 2003

Woensdag 3 september slaat wethouder Rein Eisinga om 09.00 uur de eerste paal voor de uitbreiding van peuterspeelzaal Klein Duimpje in Uithuizen. Klein Duimpje krijgt onder meer een extra lokaal en een multifunctionele ruimte. Deze uitbreiding maakt een einde aan de forse wachtlijst van de peuterspeelzaal. Naast de uitbreiding vindt ook een renovatie van de bestaande ruimte plaats.

Uitbreiding
De gemeenteraad heeft in januari 2003 besloten de peuterspeelzaal uit te breiden. Dit besluit kwam voort uit de gemeentelijke notitie peuterspeelzalen. Bij een inventarisatie van de accommodaties was namelijk gebleken dat Klein Duimpje een grote wachtlijst had en er daardoor behoefte aan uitbreiding bestond.
De uitbreiding van Klein Duimpje beslaat circa 150 m2. Deze ruimte wordt ingevuld met een extra lokaal, een multifunctionele ruimte, sanitaire ruimten, een voorportaal en een berging/ fietsenstalling.

Na de uitbreiding
De verwachting is dat de uitbreiding in het voorjaar van 2004 is afgerond. Na de uitbreiding start Klein Duimpje met drie nieuwe groepen van ongeveer vijftien peuters. Momenteel bezoeken 75 kinderen de peuterspeelzaal, die per week tien dagdelen in gebruik is.

Markt
Het bestuur van Klein Duimpje houdt op 27 september aanstaande een speelgoed- en stekjesmarkt om de aanschaf van nieuwe materialen te financieren.


Laatste update: dinsdag 2 september 2003