Utrecht stad 09.15 uur

Utrecht 3-9-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Rijden zonder rijbewijs
UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 september een man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig waarvan het rechter achterlicht kapot was over de Blois van Treslongstraat rijden. De 45-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg op de Adriaan van Zwietenstraat een stopteken. De bestuurder kon geen rijbewijs overleggen en bleek na controle ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De Utrechter probeerde de politie nog om te tuin te leiden door een valse naam op te geven, maar werd uiteindelijk aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Dinsdagmiddag werd bij een winkel aan de Van Heuven Goedhartlaan een vrouw aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 14.55 uur zag de beveiliging van de winkel dat een vrouw spullen mee de winkel uit nam zonder deze eerst af te rekenen. De 22-jarige vrouw uit Utrecht werd buiten de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw kreeg een bekeuring en een ontzegging voor de winkel.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT Op het Kastelenplantsoen werd dinsdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De 50-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg omstreeks 23.10 uur een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had om een voertuig te mogen besturen. De Utrechter werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. De analyse wees uit dat hij 555 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd.

Auto-inbrekers aangehouden
UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 september twee mannen aangehouden voor het inbreken in een voertuig.

Door getuigen werd omstreeks 00.30 uur naar de politie gebeld dat op de Bleyenburgstraat twee mannen zich verdacht gedroegen en in alle geparkeerde voertuigen keken. Ter plaatse trof de politie de verdachten op de hoek van de Bleyenburgstraat en de M.H. Trompstraat aan.

De mannen werden aangesproken en gefouilleerd. Hieruit bleek dat bij één van de verdachten een 33-jarige man uit Utrecht goederen werden aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Verder onderzoek leerde dat de tweede verdachte een 37-jarige man uit Utrecht een plastic tas bij zich had met audioapparatuur uit een auto.

Op de van Speijkstraat trof de politie het voertuig aan waaruit de apparatuur was ontvreemd. De mannen werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.