Ingezonden persbericht

Trend Micro voor derde achtereenvolgende jaar marktleider in antivirusoplossingen voor internet-gateways en mail-servers

Utrecht, 3 september 2003 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, is in een studie van IDC (International Data Corporation) voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot marktleider in antivirusoplossingen voor internet-gateways en mail-servers. Trend Micro heeft op de markt voor de bescherming van internet-gateways een marktaandeel van 39%. Voor mail-servers ligt het aandeel op 21%. De gegevens zijn opgenomen in de IDC-studie 'Worldwide Antivirus Software Forecast and Analysis, 2003 - 2007: Return of the Consumer'.

Trend Micro wordt in het rapport tevens aangemerkt als de snelst groeiende leverancier van antivirusoplossingen voor de file-servermarkt. Meetpunt daarbij was de omzet in 2002. Tussen 2001 en 2002 toonde Trend Micro een groei van 32%.

'De enorme groei van het aantal internetgebruikers en van handel via internet onderstreept de noodzaak van consistente, in de praktijk bewezen beveiligingsoplossingen', zegt Brian Burke, research manager bij IDC. 'In de afgelopen jaren heeft Trend Micro zich bewezen als marktleider op beveiligingsgebied voor de zakelijke markt en beschikt zij over de visie en innovatie die nodig zijn om in te spelen op opkomende internetbedreigingen.'

Trend Micro was in 1996 pionier op het gebied van server-gebaseerde antivirusproducten voor gateways. Het bedrijf is sindsdien vele malen onderscheiden en loopt voorop op de zakelijke markt. In 2003 introduceerde Trend Micro als eerste een speciale oplossing voor HTTP/FTP-beveiliging voor bedrijven. Daarnaast bracht Trend Micro de Spam Prevention Service op de markt die ongevraagde e-mail tegenhoudt direct bij de internet-gateway.

Volgens IDC zal een gelaagde benadering van beveiliging met antivirus, content-filtering en firewalls de meest effectieve methode zijn voor de bescherming van zakelijke en privé-gebruikers. Analisten zien een trend naar hybride bedreigingen, die ontwikkeld worden om specifieke beveiligingsoplossingen te omzeilen. Zo maakte de recente SoBig-worm gebruikt van een eigen SMTP-engine voor het versturen van e-mail en probeerde de worm schadelijke code te downloaden vanaf een URL. Gateway-producten die HTTP- en SMTP-verkeer controleren, vervullen een sleutelrol bij het stoppen van deze worm. Door de toename van bedreigingen via het internet zijn leveranciers die bekend zijn met de gateway-markt beter in staat om in te spelen op die bedreigingen.

IDC voorspelt dat de antivirussoftware-markt in 2007 zal groeien naar 4,4 miljard dollar. Zo'n 90% van deze markt zal de komende vijf jaren voor rekening komen van gateway- en mail-serverapplicaties.

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: http://nl.trendmicro-europe.com/

Voor meer persinformatie en fotomateriaal:

Trend Micro
Anna Wright
EMEA PR Manager
Trend Micro Europe
Tel: +44 (0)1628 400534
E-mail: Anna_Wright@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg PR
Francine Loos
Tel: +31 (0)30 6565 070
E-mail: francine@lvtpr.nl