Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht 3-9-2003 - Persberichten district Rijn en Venen

Rijden onder invloed
BREUKELEN- Op dinsdag kwam omstreeks 14.15 uur de melding binnen dat een personenauto met ongeveer 60 km/u slingerend over de A2 reed. Op de Provincialeweg N401 werd de stilstaande auto aangetroffen. De 59-jarige bestuurder uit Hei- en Boerkoop zat verdwaasd om zich heen te kijken. De politie rook een sterke alcohollucht. Ook waren de ogen van de automobilist bloeddoorlopen. De man is aangehouden en is voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier blies de man 1240 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 16 uur. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs kon niet worden ingenomen, omdat deze bij een eerdere verkeersovertreding reeds was ingenomen.

Snelheidscontrole
WOERDEN- Dinsdagochtend is een snelheidscontrole gehouden op de Waardsebaan. 23 bestuurders kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Snelheidscontrole
WOERDEN- Dinsdag is er tussen 11.00 uur en 11.30 uur op de Utrechtsestraatweg een snelheidscontrole gehouden. Eén persoon reed 61 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Scootercontrole
MAARSSEN- Op dinsdag is er rond 18.30 uur een scootercontrole gehouden in Maarssenbroek. Bestuurders werden gecontroleerd op het naleven van de verkeerswetgeving. Negen bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen voor verschillende overtredingen, zoals het rijden zonder helm of het overschrijden van de maximale snelheid.

Alcoholcontrole
MAARSSEN- Woensdagnacht is er tussen 00.00 uur en 00.20 uur een alcoholcontrole gehouden op de Dr Plesmanlaan en de Huis ten Boschstraat. De politie heeft 26 bestuurders laten blazen. Eén bestuurster is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De 52-jarige vrouw uit Breukelen blies 580 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 10 uur en haar rijbewijs is ingevorderd.