Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen - Veenendaalse aangehouden na diefstal uit auto Publicatiedatum: 03-09-2003

De politie heeft dinsdagmiddag op de Gerdesstraat een 19-jarige vrouw uit Veenendaal aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een diefstal uit een auto. Volgens getuigen zou er uit een geparkeerde auto van een 66-jarige vrouw uit Doorwerth een telefoon gestolen zijn door twee personen, waaronder de later aangehouden vrouw. De verdachte Veenendaalse kon even later op aanwijzen van de getuigen in een nabij gelegen winkel worden aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is de vrouw weer heengezonden. De andere verdachte is nog voortvluchtig maar zijn identiteit is inmiddels bij de politie bekend. Het onderzoek in de zaak wordt voortgezet. Het slachtoffer van de diefstal heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Stroe - 134 km/u bij snelheidscontrole
Publicatiedatum: 03-09-2003

Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg S6 in Stroe werden dinsdag door het verkeershandhavingsteam 20 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 134 km/u, terwijl daar slechts 80 is toegestaan. Tussen kwart voor zeven en kwart voor negen 's avonds passeerden ruim 500 voertuigen de radarcontrole. De controle was van te voren door de politie aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - verkeerscontroles
Publicatiedatum: 03-09-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft gisteren in Voorthuizen verkeerscontroles gehouden op de Apeldoornsestraat. In de ochtenduren tussen kwart voor tien en een uur 's middags werden 9 bestuurders geflitst die de maximumsnelheid van 80 km/u hadden overschreden. In totaal 1200 voertuigen passeerden de radar. Tussen die tijdstippen werden nog eens 800 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Dit leverde 18 overtreders op. In de middag en avonduren tussen vier en negen uur werd ook een snelheidscontrole gehouden. Dat leverde 23 overtreders op, onder een totaal aantal passanten van 1250. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 108 km/u. De controles waren van te voren door de politie aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---