Chrysler Nederland

LPG informatie

Invoer auto

3 september 2003

Werelddebuut tijdens IAA: Chrysler 300C Touring Concept

De Chrysler Group introduceert tijdens de IAA in Frankfurt twee spraakmakende concept cars. De Chrysler 300C Touring beleeft er zijn wereldpremière, terwijl de Chrysler 300C sedan voor het eerst in Europa te zien is. Beide modellen zijn in lijn met het productoffensief dat Chrysler de komende tijd in Europa en andere internationale markten gaat inzetten.


* Stationwagen op basis van Chrysler 300C concept
* Functioneel en ruimtelijk design

* HEMI®-motor en vierwielaandrijving

De Chrysler 300C Touring is een stationuitvoering van de 300C en borduurt duidelijk voort op de robuuste en eigentijdse vormgeving van deze concept car. Behalve uiterlijke overeenkomsten, hebben beide studiemodellen ook onderhuids veel met elkaar gemeen. Naast het onderstel en de transmissie worden ook de riante standaarduitrusting, het interieur en de technische specificaties grotendeels met elkaar gedeeld.

Verschillen zijn er echter ook. Waar Chrysler in de 300C achterwielaandrijving laat terugkeren, beschikt de Touring over vierwielaandrijving. Ook heeft de 300C Touring een geheel eigen carrosserielijn. Functionaliteit en ruimtelijk comfort gaan bij deze concept car hand in hand met de rijeigenschappen en wegligging van een sportieve, Europese sedan.

Zowel de 300C als 300C Touring is uitgerust met een 5,7 liter HEMI® V8-motor. Deze state of the art motor is een moderne versie van de legendarische krachtbron die de letter series- modellen in de jaren vijftig van vermogen voorzag. De geheel nieuw ontworpen motor combineert een groot vermogen met gunstige verbruikscijfers en blinkt daarbij uit in duurzaamheid.