Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 3-09-2003 Berichten district Heerlen (JC 11.05u)
Woensdag 03 september 2003

District Heerlen

Hoensbroek, openlijke geweldpleging
De politie werd dinsdagavond rond 21.00 uur ter assistentie gevraagd op de Eikstraat in Hoensbroek, omdat twee mannen met kunppels achter een derde man aanrenden. Ter plaatste gekomen waren de daders alweer gevlogen, maar konden toch opgespoord worden en stelden een onderzoek in.
Daaruit bleek dat het om een oude vete ging. De twee mannen zochten het slachtoffer op in zijn woning op, bespoten hem met traangas en sloegen hem met een knuppel. De ruzie zette zich vervolgens op straat voort, waarop omwonenden de politie waarschuwden. De twee verdachten (24 en 31 jaar), respectievelijk inwoners van Heerlen en Hoensbroek, werden aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De knuppels en het busje traangas werden in beslag genomen. Het slachtoffer, een 52 jarige inwoner van Heerlen, deed aangifte bij de politie. De politie onderzoekt nu verder de toedracht van deze ruzie.

Heerlen, geen rijbwijs
Op de Imstenraderweg in Heerlen, rond 20,40 uur disndagavond, zag de politie een auto rijden, waarvan de rijvaardigheid van de bestuurder twijfelachtig was. Daarom stelde zij een nader onderzoek in. Bleek dat de 49 inwoner van Heerlen, geen rijbewijs bezat en oo nooit eerder een auto bestuurd had. De auto had hij geleend van een vriend. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Brunssum, brandstichting
Woensdagnacht 3 september tegen 01.45 uur werd de brandweer en politie gealarmeerd in verband met een binnenbrand in een woning aan de Heulenderstraat in Brunssum. Bij het aanrijden zag men een enorme rookontwikkeling uit de woning komen. De brandweer was de brand snel meester en stelde vast dat de brand in een van de slaapkamers ontstaan moest zijn en naar alle waarschijnlijkheid aangestoken. Eerder die avond moest de politie ook op assistentie gaan bij dat pand, in verband met een binnenbrandje. Toen bleek dat een bewoner een sigarettenpeuk had weggegooid, waarvan hij dacht dat hij deze gedoofd had.
Eén van de bewoners, een 40 jarige man, kwam vanuit de woning naar buiten. Zijn gelaat zat onder het roet en zijn haren en baard waren verschroeid. Het ging hierbij om dezelfde eerder genoemde bewoner. Hij werd op verdenking van brandstichting aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. In de woning ontstond rook- en waterschade. Er raakte niemand gewond. De politie stelt een verder onderzoek in.