Digitale Gemeente Houten

Vrachtwagenverbod Oostrumsdijkje

dinsdag 2 september 2003 - Bron: Gemeente Houten

Bewoners van het Oostrumsdijkje dringen al lange tijd aan op verbetering van de verkeersveiligheid op het Oostrumsdijkje, tussen Houten en Werkhoven. Hun wens, het aanleggen van een vrijliggend fietspad, is financieel niet haalbaar gebleken en vanuit de filosofie op een Duurzaam Veilige inrichting van het wegennet niet wenselijk. Uit onderzoek is gebleken dat de verkeersveiligheid op het Oostrumsdijkje het best gediend is met het weren van vrachtverkeer.

Fietsers hebben nu door het vrachtverkeer een gevoel van onveiligheid. Daarnaast leidt het passeren van vrachtwagens tot kuilen in de berm. Hierdoor ontstaat schade aan de weg. Bovendien wordt door deze kuilen de kans op (ernstige) ongevallen met andere voertuigen vergroot.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Houten heeft op 26 augustus het principe-besluit genomen om vrachtverkeer van het Oostrumsdijkje te weren. Om de bereikbaarheid voor aanwonenden te garanderen zal de gemeente Bunnik een ontheffingenstelsel hanteren. Voor het weggedeelte van de gemeente Houten zal de gemeente Bunnik gelijktijdig ontheffing verlenen, om dubbele aanvragen door bewoners te vermijden.

Het ontwerp-besluit luidt als volgt:
een vrachtwagenverbod in te stellen op het Oostrumsdijkje, vanaf de aansluiting op de Rondweg tot aan de gemeentegrens met Bunnik, door middel van plaatsing van het bord C7 als bedoeld in bijlage 1 van het RVV1990.

Het volledige ontwerp-besluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende 4 weken na publicatie ter inzage bij het Wooninformatiecentrum: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.
Iedereen kan van de mogelijkheid gebruik maken tot het indienen van zienswijzen. Het college van Burgemeester en Wethouders zal de eventueel ontvangen zienswijzen afwegen en een definitief standpunt innemen over het al dan niet instellen van het vrachtwagenverbod. Uw zienswijze kunt u richten aan College van B&W Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).