Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Salland
van Dinsdag 02-sep-2003 07:00 uur
tot Woensdag 03-sep-2003 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038 4963891)
Door Frank Dijkema
---


Inbraak bij een bedrijf

Heino - Gisterochtend vond er een inbraak plaats bij een bedrijf aan 't Zeegsveld. De daders zijn via de zijdeur van de werkplaats binnengekomen en gingen er met enkele contanten vandoor.

(03-110977)



Gordelcontrole 51 bekeuringen

Raalte - Op de Nieuwe Deventerweg hield de politie dinsdag aan het begin van de avond en gordelcontrole. Er werden 51 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Één automobilist kreeg een bekeuring voor een ongeldig keuringsbewijs.

(03-111337)



Einde


---- --



Persberichten politie Zwolle e.o.
Van dinsdag 2 september 2003
Op woensdag 3 september 2003
Door/piket: Wim Dierkx
---



ONDER INVLOED



ZWOLLE - Dinsdagavond werd op de Rieteweg een 44-jarige autobestuurder uit Zwolle gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij blies 1085 ug./l.(2,47 o/oo.). Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 16 uren.
03-111373


---



TE SNEL GEREDEN



ZWOLLE - Bij een snelheidscontrole op de Voorsterweg reed een 22-jarige autobestuurder uit Zwolle dinsdag 121 km., in plaats van de maximum snelheid van 50 km./u. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---



BUITENBOORDMOTOR GESTOLEN



ZWOLLE - Van een terrein aan de Holtenbroekerdijk werd van maandag op dinsdag, vanaf een rubberbootje, een buitenboordmotor gestolen, eigendom van een 47-jarige man uit Zwolle. De motor is van het merk Mariner en telt 8 PK.


---



MAN MISHANDELD



ZWOLLE - Op een parkeerplaats aan de van der Capellenstraat werd dinsdagavond en 62-jarige man uit Zwolle, na een woordenwisseling, mishandeld door een man op een rode ATB. Het gaat om een onverzorgde man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg een lichtbruine jas en een beige pet met klep. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn gezicht op en verloor een stifttand. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---



AANHOUDING NA MISHANDELING



ZWOLLE - Een 20-jarige man uit Zwolle is woensdagmorgenvroeg aangehouden voor de mishandeling van een 22-jarige stadsgenoot, bij een horecagelegenheid aan de Jufferenwal. Het slachtoffer werd zonder aanleiding in zijn gezicht geslagen. De 20-jarige verdachte werd in afwachting van zijn verhoor ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---



VRKEERSCONTROLES



ZWOLLE - Op de Willemskade, de Westerlaan, de Nieuwe Veerallee en de Rieteweg werden dinsdag verschillende verkeerscontroles gehouden. Daarbij werd voor het volgende bekeurd:
10 autobestuurders en fietsers negerden het rode verkeerslicht
55 autobestuurders droegen geen veiligheidsgordel
2 bromfietsers droegen geen helm
1 bromfietser was niet verzekerd
1 autobestuurder telefoneerde niet handsfree


---



---- --



Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Dinsdag 02-sep-2003 07:00 uur
tot Woensdag 03-sep-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
---


Man drievoudig bekeurd

Deventer - Toen agenten in de nacht van dinsdag op woensdag om 04.00 uur naar collega's toe reden in verband met een inbraakmelding (aan de Binnensingel, zie andere mutatie), kwam hen op de Snipperlingsdijk een auto tegemoet, die nog maar net voor het rode stoplicht kon stoppen. Hierop werd besloten de auto te controleren. Op het moment dat er een stopteken werd gegeven, ging de auto er met hoge snelheid vandoor. Men reed in de richting van de Kazernestraat, vervolgens linksaf de Bergpoortstraat, de Raamstraat, Sluisstraat, Emmastraat, Bokkingshang en Zandpoort door. Op de Zandpoort stopte de bestuurder de auto en stapte uit. De politie probeerde de man vervolgens klem te rijden. De bestuurder, een 27-jarige man uit Almere sprong op de motorkap van de dienstauto en zette het op een lopen richting Polstraat en Bursestraat. Een agent zette te voet de achtervolging in. Op de Bursestraat liep de verdachte een doodlopend stuk straat in, waarna hij zich overgaf en kon worden aangehouden. De man bleek achteraf weliswaar niets met de genoemde inbraak te maken te hebben, wel kreeg hij de nodige processen-verbaal voor het rijden onder invloed (455 ug/l), het rijden zonder rijbewijs en het negeren van het stopteken van de politie.

(03-111457)


---


Rijden onder invloed

Deventer - Aan de Tabakstraat heeft de politie van dinsdag op woensdagnacht een 35-jarige bestuurder uit Deventer aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 390 ug/l. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. Tevens had hij nog een boete uitstaan, die hij niet kon betalen. Hij is hierop ingesloten.

(03-111446)


---


Politie ontdekt inbraak

Deventer - Bij een bedrijf aan de Binnensingel werd door surveillerende agenten in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak ontdekt. Doordat er een lamp brandde kon men zien dat er een ruit verbroken was. Onderzoek toonde aan dat er diverse computerapparatuur was ontvreemd. Er werden geen daders meer aangetroffen. Er is een onderzoek ingesteld.

(03-111459)


---


Rijden in voetgangersgebied

Deventer - Dinsdagochtend heft de politie toezicht gehouden in de Nieuwstraat. Hierbij zijn zeven bekeuringen uitgeschreven voor het rijden in een voetgangersgebied.

(03-111112)



---


Verlichtingscontrole

Schalkhaar - Aan de Colmschaterweg heeft de politie dinsdagavond tijdens de surveillance fietsers op verlichting gecontroleerd. Dit leverde zeven bekeuringen op voor het niet voeren van verlichting.

(03-111412)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Dagrapport Pers Kampen
van Dinsdag 02-sep-2003 07:00 uur
tot Woensdag 03-sep-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


Jongen rijdt tegen auto

KAMPEN - Op dinsdagmiddag reed een 11-jarige fietser over de parkeerplaats van het Burg. Berghuisplein in de richting van de ingang van gemeentehuis. Hij zag bekenden staan bij de ingang en verhoogde zijn snelheid. Daarbij verleende hij op de parkeerplaats geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto bestuurd door een 53-jarige man uit Kampen. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De jongen kwam op de motorkap terecht en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit waardoor deze kapot knapte. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis De Weezenlanden te Zwolle vervoerd voor nader onderzoek. Er werd, buiten wat schrammen en builen, geen letsel geconstateerd.

(03-111227)



---


Gestolen auto aangetroffen

KAMPEN - In de afgelopen nacht omstreeks 02.00 uur zagen politiemensen tijdens surveillance op de Rolklaver een rode Volkswagen Golf rijden. Bij informatie bleek dat de auto op 1 september 2003 in Arnhem was gestolen. De drie inzittenden, 24, 18 en 19 jaar uit Arnhem, zijn aangehouden als verdacht van diefstal van de auto. De verdachten zijn allen overgebracht naar het bureau in Zwolle en daar ingesloten.

(03-111447)



---


Eindde dagrapport Pers Kampen


---- --



Persberichten Politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Dinsdag 02-sep-2003 07:00 uur
tot Woensdag 03-sep-2003 06:59 uur
door: Henk Kremer
piket: Wim Dierkx tel (038) 463 891
---


MOTORRIJDER TEN VAL


STAPHORST - Op de Klaas Oosterweg West kwam afgelopen dinsdagavond een 36-jarige motorrijder ten val. De motorrijder is waarschijnlijk in aanraking gekomen met een tegemoetkomende tractor doordat hij niet voldoende rechts hield. De tractorchauffeur heeft van het ongeval niets gemerkt. Na de val schoof de motorrijder met zijn motor tientallen meters door over het wegdek. De motorrijder is door ambulancepersoneel behandeld aan verwondingen aan handen en benen. Nader onderzoek wordt ingesteld.
(03-111418)


---



BUITENBOORDMOTOR GESTOLEN


BELT SCHUTSLOOT - Aan de Noorderweg is op dinsdag een buitenboordmotor gestolen. De buitenboordmotor zat in een boot die in een sloot achter een woning lag. De boot is achter de woning weggehaald en naar een andere plek gebracht. Daar is de buitenboordmotor uit de boot gehaald.
(03-111296)


---



Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Dinsdag 02-sep-2003 07:00 uur
tot Woensdag 03-sep-2003 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---


AANRIJDING TUSSEN FIETS EN AUTO



HARDENBERG - Een 16-jarige meisje uit Almelo fietste dinsdag rond 10.45 uur met een vriendinnetje achterop over de Bruchterweg uit de richting van de Europaweg. Op het kruispunt met de Witte de Withstraat zag ze een van rechtskomende auto over het hoofd. De 47-jarige bestuurster uit Diffelen van deze auto kon een aanrijding niet voorkomen. De fietster en haar passagiere kwamen ten val. Ze zijn beiden door een ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De fietster had een pijnlijk been en haar vriendinnetje was met haar hoofd op de grond gekomen. In het ziekenhuis bleek het letsel mee te vallen. De fietster had niks gebroken en de passagiere had alleen een bult op het hoofd.

(03-111107)


---


ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR



HARDENBERG - Dinsdag rond 19.15 uur werd op de Europaweg een 68-jarige man uit Hardenberg aangehouden voor een alcoholcontrole. De man bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 280 ug/l (0,6?). De man kreeg een rijverbod van een uur en PV uitgereikt.

(03-111349)


---


SCHOENEN GESTOLEN



DALFSEN - Dinsdagmiddag rond 16.15 uur merkte personeel van een schoenenzaak aan de Wilhelminastraat dat er in de zaak een lege schoenendoos stond en een doos met daarin een oud paar schoenen. Bij de dozen hadden even daarvoor een viertal personen gestaan. De politie is in het dorp op basis van de signalementen op zoek gegaan naar de vier. Zij werden even later aangetroffen. Een 18-jarige vrouw uit Meppel droeg één van de paren schoenen die uit de winkel werden vermist. Zij ontkende deze echter te hebben gestolen. Het andere paar vermiste schoenen werd niet aangetroffen. De vrouw heeft de schoenen afgestaan en is daarna met een PV heengezonden. Bij controle van de andere drie personen bleek dat één van hen, een 18-jarige man uit Drachten, illegaal in Nederland verbleef. Hij is daarop in vreemdelingenbewaring gesteld.

(03-111308)


---


PARKEERCONTROLE



DALFSEN - Tijdens een controle op het juiste gebruik van de parkeerschijf dinsdagochtend werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:
* geen parkeerschijf aangebracht:
- 1 x Beltestraat,
- 1 x Bloemendalstraat,
- 1 x Burg. van Bruggenplein,
- 7 x Emmastraat,
- 1 x Kerkplein,
- 1 x Smidswegje.
* tijd niet juist of overschreden:
1 x Emmastraat.

OMMEN - Tijdens een controle op het juiste gebruik van de parkeerschijf dinsdagmiddag werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:
* geen parkeerschijf aangebracht:
- 1 x Dr. A.C. van Raaltestraat,
- 5 x Markt,
- 1 x Tuinstraat,
- 1 x Vrijthof,
- 2 x Varsenerstraat,
- 2 x Weth. Paarhuisstraat.
* tijd op parkeerschijf niet juist:
- 2 x 11 Aprilplein,
- 1 x Tuinstraat,
- 1 x Varsenerstraat.
* buiten de vakken parkeren:
- 3 x Vrijthof.

(03-111253 en 03-111330)
---


VERKEERSCONTROLE



HARDENBERG - Dinsdagavond werd er van 19.00 tot 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Europaweg. De volgende bekeuringen werden uitgedeeld:
- constructiesnelheid bromfiets: 2x
- onterecht voeren oranje plaat: 1x
- geen helm: 1x
- verlichting verkeerde kleur: 1x
- mobiel bellen: 1x
- geen remlichten op aanhangwagen: 1x
- niet dragen van de gordel: 70x
- rijden onder invloed: 1x (zie apart berichtje)

(03-111399)


---


Einde


---- --