Ingezonden persbericht


Samensmelting van digitale beeld- en geluidstechnologieën

Samsung introduceert innovatieve digitale camcorders

Delft, 3 september 2003 Samsung heeft beeld- en geluidstechnieken geïntegreerd in twee digitale camcorders die geavanceerder zijn dan ooit. Met de ITCAM-7 introduceert Samsung s werelds eerste digitale camcorder met Hard Disk Drive (HDD). Met de VP-D5000i lanceert Samsung een volwaardige digitale mini-DV camcorder en digitale fotocamera ineen.

Entertainment device voor beeld, muziek en geluid: ITCAM-7

"ITCAM-7 is niet alleen een revolutionaire camcorder, het is een digitaal entertainment device," zegt de heer Man-Yong Shin, executive vice president & general manager van digitale videosystemen. "Het is een digitale camcorder, een draagbare videospeler, een MP3-speler en een draagbare harde schijf in één apparaat. En dit zijn slechts enkele kenmerken van deze camcorder." Voor het opslaan van allerlei typen data, zoals stilstaande en bewegende beelden, muziek, geluid en gegevensbestanden, maakt de ITCAM-7 gebruik van een 1,5 Gb harde schijf in plaats van een tape. De schijf kan hierdoor meer dan een uur kwalitatief hoogwaardige film bevatten. Bovendien kost het overbrengen van een uur film naar de computer dankzij de USB-poort 2.0 slechts vijf minuten.

De ITCAM-7 slaat elke nieuwe opname op als een apart mediabestand, waardoor het mogelijk is een specifiek gedeelte direct te terug te vinden en op te roepen. Dit zorgt er bovendien voor dat het eenvoudig is om mediafragmenten overzichtelijk te organiseren en daarna te bewerken. De montagesoftware wordt bij elke ITCAM-7 geleverd. De ITCAM-7 werkt ook als draagbare videospeler. Een MPEG-4 bestand kan met eens snelheid van 25 frames per seconde op een televisiescherm of het ingebouwde scherm worden teruggespoeld. Het ingebouwde scherm van twee inch heeft een beeldresolutie van 640 x 480. Het scherm is voorzien van Trans Reflective technologie, waardoor het beeldscherm geoptimaliseerd is voor buitenopnamen. De ingebouwde RCA-poort zorgt voor een verbinding met een televisie of videorecorder om de film te bekijken. Ook mediaformats zoals MP3 worden ondersteund. De ITCAM-7 is medio 2004 verkrijgbaar.

Combinatie van digitale camcorder en digitale camera: VP-D5000i

VP-D5000i is het meest recente product uit de serie productinnovaties die uit de visie van Samsung op digitale convergentie is voortgekomen. Het apparaat combineert de kwaliteiten van een mini-DV digitale camcorder met een digitale camera die een resolutie van 4 megapixels heeft. En dat zonder compromissen. In tegenstelling tot vergelijkbare producten op de markt waarbij de ene functie ten koste gaat van de andere, vervult de D5000i beide functies met verve.

De gebruikersvriendelijke camcorder is zowel geschikt voor amateuropnamen op vakantie als voor de gevorderde en professionele cameraman. Het unieke, draaibare lensmechanisme van de VP-5000i zorgt ervoor dat het eenvoudig schakelen is tussen de camcorder- en fotocamerafunctie. De ene kant van het apparaat bevat een camcorderlens en sensor, terwijl de andere kant het mechanisme van de digitale fotocamera bevat. De digitale fotocamerafunctie creëert scherpe beelden met 4.13 mega-pixel CCD resolutie. In vergelijking met andere camcorders, die lage resolutiebeelden van 640 x 480 pixels opslaan, produceert de VP-D5000i zeer hoge resolutiebeelden (2,272 x 1,704 pixels) die geschikt zijn voor grote prints. Bovendien zorgt de ingebouwde stroboscoop bij stilstaande beelden in omstandigheden met onvoldoende licht toch voor een goede weergave. Andere kenmerken van de VP-5000i zijn een 3 x optische zoomlens voor de camera en een draaibare lens. De beelden kunnen worden opgeslagen op de Memory Stick en overgebracht worden via USB-poorten.

De digitale camcorder heeft een opslagcapaciteit van 800K pixels CCD, mini-DV en MPEG-4. De lens geeft de mogelijkheid om beelden optisch 10x of met de digitale zoom 800x dichterbij te halen. Bovendien zorgt de Power Night Capture functie ervoor dat de beeldkwaliteit onder slechte lichtomstandigheden sterk verbetert. En de twee inch Trans Reflective zoeker verzekert optimale helderheid, zelfs met direct zonlicht. Beeldopnamen kunnen met de slimme FireWire IEEE1394 connector handig met de PC worden uitgewisseld.

"De VP5000i verenigt de camcorder en de digitale camera zonder enig compromis. Het apparaat presteert op hoog niveau als digitale fotocamera en als digitale camcorder," zegt de heer Man-Yong Shin. "Met de introductie van de VP-5000i wordt de visie van Samsung op de digitale convergentie voor de liefhebbers van camcorders en fotoliefhebbers realiteit." De VP5000i is vanaf nu verkrijgbaar voor ¬ 1.499,- inclusief B.T.W.

Samsung Electronics

Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in het eerste halfjaar van 2003 een omzet van ¬ 14,7 miljard en in 2002 een totale omzet van ¬ 32,6 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is de grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.