Politie Groningen

Persberichten Regiopolitie Groningen

Provincie Groningen 3-9-2003 -

Ten Boer: inbraak bloemenshop
In een bloemenshop aan de Ticheldobben in Ten Boer is van maandag op dinsdag ingebroken De eigenaar constateerde dinsdagmorgen dat de kassalade op de grond lag. Bij nader inzien bleken een paar potten omgevallen te zijn en was de achterdeur opengebroken De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: fietsster gewond
Een 18-jarige fietsster uit Hoogezand is dinsdagmiddag gewond geraakt toen zij op de Kerkstraat in zijn woonplaats ten val kwam doordat zij tegen een auto botste. Betrokkene wilde een geparkeerd staande auto links inhalen. Op dat moment werd zijzelf ingehaald door een personenauto, waardoor ze door de rechter achterkant van de auto werd geraakt. Ze smakte daardoor tegen de geparkeerde auto en kwam op het wegdek terecht. Ze klaagde over pijn aan haar been en schouder en is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Ter Apel: zware schade bij botsing
Bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in ter Apel ontstond dinsdagavond grote schade. Een 37-jarige automobilist uit Ter Apel raakte daar op onverklaarbare wijze de macht over het stuur kwijt en ramde twee geparkeerd staande personenautos. De voorste auto schoof door de klap 30 meter verder door in het plantsoen van de plaatselijke kerk. De betrokken automobilist raakte ook van de weg en gleed nog eens 80 meter door in het plantsoen De bestuurder liep lichte verwondingen op aan het hoofd, maar is voor nadere controle nog wel overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was werd van de bestuurder bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het alcoholpromillage. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de N366 bij Stadskanaal zijn dinsdag 75 automobilisten of passagiers bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werden 8 bestuurders bekeurd voor te snel rijden. In twee gevallen werd het rijbewijs ingevorderd vanwege een overschrijding van meer dan 50 km/u. Verder werden nog 4 bekeuringen uitgeschreven voor niet handsfree bellen, 2 voor het ontbreken van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen, 3 keer voor het inhalen op een verdrijvingsvlak, 2 keer voor een onjuist kenteken op een aanhangwagen en 1 keer voor het inhalen over een doorgetrokken streep. In totaal werden 2000 voertuigen gecontroleerd.>

Groningen: autokraker aangehouden
De politie hield dinsdagnacht een 34-jarige Stadjer aan die in een opengebroken auto lag op de Struisvogelstraat. Een getuige had de politie gewaarschuwd na het afgaan van een autoalarm. De agenten troffen de autokraker aan in een auto op een bedrijfsterrein aan de Struisvogelstraat. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: hond in bestelauto veroorzaakt ongeval
Een 27-jarige automobiliste uit Groningen raakte dinsdagavond van de Ter Borchlaan af en botste tegen een boom nadat zij haar hond die in de bestelbus was tot orde wilde roepen. Vermoedelijk keek de vrouw daarbij achterom en is via de linkerweghelft tegen een boom gereden. De vrouw en een bij haar inzittende 24-jarige plaatsgenote raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf zorgde voor afvoer van de bus.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Friesestraatweg (70 km) werd dinsdagavond een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 760 gecontroleerde voertuigen reden er 40 te snel. Hoogste overtreder reed 111 km per uur. Op de Rijksweg (50 km) werden van 1140 voertuigen de snelheid gemeten. 130 reden te snel. Op de Ankemaheerd werden 40 voertuigen gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Vijf inzittenden droegen geen gordel en kregen een bekeuring. Op de Winschoterkade werden dinsdagochtend 16 bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Nieuwe Ebbingestraat werd dinsdagavond een 44-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De auto waarin hij reed bleek niet APK gekeurd. Op het bureau weigerde de man de ademanalyse. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal uitgereikt.