Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 september 2003

Aanrijding met letsel

7-jarige jongen gewond na aanrijding met personenauto

Oldenzaal

Een 37-jarige automobiliste uit Oldenzaal reed dinsdagmorgen 2 september omstreeks 08.25 op de Toon Borghuisstraat in Oldenzaal. Zij sloeg linksaf de Vloedbeldlaan in. Omdat zij hierbij de binnenbocht nam, ontstond tussen haar en een op de Vloedbeldlaan stilstaande 7-jarige fietser uit Oldenzaal een aanrijding. De jongen raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij bleek een gebroken scheen- en kuitbeen te hebben en enkele schaafwonden en mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. (bps: 03-115571)

Eenzijdig ongeval

Capriolen op motor veroorzaakt ongeval met letsel

Fleringen

Een 23-jarige motorrijder uit Weerselo reed dinsdag 2 september omstreeks 19.00 uur op de Putmansweg in Fleringen. Hij had zijn voertuig niet onder controle toen hij even alleen op het achterwiel van zijn motor reed. Hierdoor belandde hij in een rechts van de weg gelegen sloot en kwam met een duiker in aanraking. Gevolg hiervan was een open beenbreuk. De 23-jarige werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-115939)

Rijden onder invloed

Dronken automobiliste krijgt proces-verbaal en moet het rijbewijs inleveren nadat zij na een aanrijding was doorgereden

Hengelo

Een 53-jarige automobiliste uit Hengelo reed dinsdag 2 september omstreeks 14.00 uur op de Woolderesweg in Hengelo achterop een stilstaande auto en reed vervolgens door. Toen politieagenten haar kort daarna controleerden, bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Zij hielden de vrouw aan en namen haar voor een ademanalyse mee naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 1,70 promille, waarop het rijbewijs van de 53-jarige werd ingevorderd. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-115767)

Auto gestolen

Opel Corsa wordt gestolen vanaf parkeerplaats

Hengelo

Een 34-jarige man uit Hengelo deed dinsdag 2 september aangifte van diefstal van zijn auto, een witte Opel Corsa met kenteken DS-SF-54. De auto werd tussen maandagmiddag 1 september en dinsdagmorgen 2 september gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Cornelis Dopperstraat in Hengelo. (bps: 03-115673)

Snelheidscontrole

36 processen-verbaal opgemaakt bij snelheidscontrole met lasergun

Hengelo

Dinsdag 2 september werd op de Hasselerbaan in Hengelo van 09.30 tot 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden met behulp van een lasergun. In totaal werden 36 automobilisten bekeurd; 32x wegens snelheidsovertreding, 2x voor het niet dragen van een gordel en 2x voor het rijden zonder kentekenplaat. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 89 km per uur, daar waar slechts 50 km per uur is toegestaan. (bps: 03-115739)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --