Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


3 september 2003



Hulshorst - Verkeersongeval met letsel


Op dinsdagmiddag kwam er een melding binnen over een verkeersongeval met letsel aan de Harderwijkerweg in Hulshorst. Ter plekke bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval waarbij de invalidewagen met daarin een 83- jarige vrouw uit Amsterdam in de sloot terecht was gekomen. De vrouw reed met haar invalidewagentje op het fietspad in Hulshorst gaande in de richting Nunspeet. De vrouw was op zoek naar een afslag waar zij af moest om zo bij vrienden te komen. Op het moment dat zij om zich heen keek raakte zij van het fietspad en botste tegen een boom die in de berm stond. Vervolgens schoof zij met haar wagentje de sloot in. De vrouw klaagde over pijn in haar maag en aan haar ribben. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het St.Jansdalziekenhuis.


Politie waarschuwt voor oplichting verwarmingsinstallateurs
De politie op de NW Veluwe waarschuwt verwarmingsinstallateurs voor oplichtingspraktijken van een man uit Raalte.
De man bestelt telefonisch een nieuwe verwarmingsketel met toebehoren, maar na levering blijft de betaling achterwege. Eind augustus deed de man een dergelijke poging in Hattem. De ondernemer kreeg argwaan en leverde niet. Eerder lukte het de man wel om in Epe en in Wapenveld een ketel los te praten.



Hattem - Vier Polen met gestolen goederen betrapt


Surveillerende politiemensen betrapten dinsdagmiddag tijdens een routinecontrole op de A28 onder Hattem vier inzittenden van een personenauto met gestolen goederen in hun auto. De politie trof in de auto diverse nieuwe kledingstukken waaronder truien, spijkerbroeken, een lederen jas en tientallen potjes nagellak en mascara aan. Aan vrijwel alle goederen zaten niet alleen de prijskaartjes van kledingzaken uit Zwolle, maar ook nog de alarmlabels. De politie trof ook een ruime geprepareerde tas aan waardoor het winkelalarm niet op de labels reageert.
De inzittenden, twee vrouwen van 20 en 39 jaar en twee mannen van 21 en 25 jaar bleken afkomstig uit Polen en werden aangehouden. In overleg met de officier van justitie zijn ze voor nader onderzoek ingesloten. Enkele winkeliers uit Zwolle die door de politie werden benaderd, misten al kledingstukken en deden aangifte.
In de personenauto zat een autoradio die bij controle afkomstig bleek te zijn van een diefstal in Amsterdam. De kledingstukken en de autoradio kunnen naar verwachting terug naar de eigenaar.


Epe- Verkeersongeval met letsel

Op dinsdagmiddag kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel op de kruising Heerdeweg/Wildforsterlaan/Julianalaan in Epe. Een 41- jarige vrouw uit Epe was in haar auto onwel geworden en daardoor door het rode verkeerslicht gereden en vervolgens tot stilstand gekomen tegen een verkeersbord. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.



Elburg- Vernieling auto


Op dinsdagmiddag 2 september deed een 27- jarige man uit Elburg aangifte van vernieling van zijn auto. Het volgende was voorgevallen: de man reed over de Klokbekerweg van de Weitakkerstraat richting de Coragestraat. Daarbij moest hij een paar auto's die rechts stonden passeren terwijl uit de tegenovergestelde richting een auto kwam rijden met daarin een onbekend gebleven man. Voor de 27- jarige man reed nog een auto die teveel links reed, zodat de tegemoet komende auto moest stoppen. Toen de Elburger wilde oprijden, trok de auto uit de tegenovergestelde richting ook op. Deze bestuurder gaf een zwenk aan het stuur om aan te geven dat de Elburger moest wachten. Ter plekke is de weg breed genoeg om elkaar te kunnen passeren naast de geparkeerde auto's en de Elburger reed door. De onbekende man maakte een gebaar, stopte en opende zijn portier en begon te schelden. Vervolgens sloeg hij met zijn portier een paar keer tegen de auto van de Elburger, waardoor er schade ontstond aan de linkerkant van de auto. De onbeknde reed vervolgens weer weg. Hierop is de Elburger naar de politie gegaan om aangifte te doen. De politie stelt een onderzoek in. Het kenteken van de onbekende gebleven bestuurder is bij de politie bekend.



Doornspijk- Snelheidscontrole


Op dinsdagavond 2 september heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Bovenweg in Doornspijk. In totaal zijn er 381 auto's gepasseerd, hiervan reden er 59 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 92 km. per uur, waar je 60 km. per uur mag rijden.



Harderwijk- Diefstal uit auto


Op dinsdagmiddag 2 september deed een 22- jarige vrouw uit Harderwijk aangifte van diefstal uit de auto. De auto stond geparkeerd aan de Plaggenweg in Harderwijk. Een portier van de auto was geforceerd en uit de auto was een portemonnee weggenomen. Het totale schadebedrag is niet bekend.



Elburg - Man met nunchaku-wapen aangehouden


De politie in Elburg heeft dinsdagavond een 47 jarige man uit Elburg aangehouden omdat hij bij een cafébezoek een nunchakuwapen (wurgstokken) bij zich droeg. De politie heeft het wapen in beslag genomen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top





038-375 10 50
---- --