Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer licht gewond bij steekpartij Publicatiedatum: 03-09-2003

Een 33-jarige Arnhemmer is dinsdagavond op de Ooststraat in zijn woonplaats gewond geraakt nadat hij bij een ruzie met een mes was gestoken. Kort na het incident passeerden twee surveillerende agenten die door het slachtoffer werden aangesproken. Daarbij wees hij een 31-jarige plaatsgenoot aan die hem met het mes zou hebben gestoken. De 31-jarige Arnhemmer werd vervolgens aangehouden. Op de plaats van het voorval werd door de agenten een mes teruggevonden dat mogelijk bij de steekpartij gebruikt zou zijn. Beide betrokkenen waren bekenden van elkaar en hadden eerder al een conflict met elkaar gehad. Dinsdagavond laaide dat weer op toen ze elkaar op straat tegenkwamen. Het slachtoffer had een oppervlakkige steekwond opgelopen en hoefde zich niet onder behandeling te stellen van een arts. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - vrouw (73) gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 03-09-2003

Bij een verkeersongeval op de Provincialeweg N317 in Doesburg, nabij de Zomerweg, is dinsdagmiddag een 73-jarige vrouw uit Leens (Gr.) gewond geraakt. Het slachtoffer werd rijdend op haar fiets even voor zes uur aangereden door een 34-jarige automobilist uit Doesburg. De vrouw wilde vanaf de Zomerweg de N317 oversteken en kreeg hiertoe de gelegenheid van een andere automobilist. Bij het oversteken zag de vrouw de haar van rechts naderende automobilist uit Doesburg over het hoofd, waarna ze werd geschept en een beenwond opliep. De vrouw is overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 03-09-2003

In totaal zes verdachten zijn dinsdag door de politie opgepakt in verband met winkeldiefstallen in Arnhem. Op de Ketelstraat werd even na het middaguur een 58-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden nadat zij betrapt was door winkelpersoneel van een warenhuis aan die straat. De buit, bestaande uit enkele sieraden, had zij in haar kleding verstopt. De vrouw wordt er van verdacht ook bij een ander warenhuis in de stad goederen te hebben ontvreemd en is later na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Op de Hanzestraat in Presikhaaf werd een 42-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij bij een supermarkt was betrapt op diefstal van gebak. De Arnhemmer kreeg een boete van 230 euro en wacht een bezoek aan de rechter als de boete niet betaald wordt. Een 59-jarige vrouw uit Arnhem, die bij een winkelcentrum in Arnhem Zuid betrapt was op winkeldiefstal, kreeg eveneens een boete. Nadat ze betrapt was op diefstal van levensmiddelen ter waarde van een tiental euro's werd ze aan de politie overgedragen. Haar werd een boete opgelegd van 115 euro. Rond half vier werd een 45-jarige Arnhemmer op de Kronenburgpassage aan de politie overgedragen nadat hij betrapt was op diefstal van kleding. De Arnhemmer kreeg een dagvaarding uitgereikt en moest de goederen aan de zaak teruggeven. Op de Klarendalseweg werden even na vier uur twee Deelenaren aangehouden van 27 en 40 jaar die diverse goederen ontvreemd zouden hebben bij een supermarkt. De Deelenaren zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. Bij een andere supermarkt aan de Klarendalseweg vond rond vier uur een winkeldiefstal plaats door vier personen. Nadat ze waren betrapt door winkelpersoneel ontstond er een schermutseling waarbij de dieven hadden weten te ontkomen. Een zoekactie in de omgeving had geen resultaat. De bedrijfsleider van de zaak bleef verder ongedeerd en deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---