KENNISNET

Vernieuwd Kennisnetportal nog gebruiksvriendelijker

Zoetermeer, 3 september 2003 - Stichting Kennisnet lanceert vandaag haar vernieuwde onderwijsportal www.kennisnet.nl. Deze nieuwe versie is het resultaat van een evaluatie en doorontwikkeling van de website. Alle veranderingen zijn dan ook gericht op het optimaliseren van de gebruikerservaring.

Was bij de site in haar vorige versie al rekening gehouden met toegankelijkheid voor gehandicapte bezoekers (visueel, auditief of motorisch), op de nieuwe site zijn richtlijnen verder en consistenter doorgevoerd. Eén van de nieuwe kenmerken is schaalbare tekst voor slechtzienden.
Voor VMBO-leerlingen introduceert Kennisnet het zoeken met de Aquabrowser, een vorm van associatief zoeken die dichter bij de beleving van deze leerlingen staat.
De vormgeving is gebruiksvriendelijker en frisser. Alle bestaande en nieuwe sites worden gepresenteerd in een transparante vormgeving. Ook is in de nieuwe site de streep onder de hyperlinks verdwenen om de leesbaarheid van de letters te vergroten. De indicatie dat een term een link is, wordt nu gevormd door de kleur, die overeenkomt met de sectorkleur (PO/VO/BVE). De navigatie is bovendien sterk vereenvoudigd en mogelijkheden van zoeken zijn uitgebreid.

Vereenvoudigd beheer
Voor het beheer van de sites voor ICT-Coördinatoren en voor Scholieren VMBO is een speciaal contentmanagementsysteem in gebruik genomen op basis van Open Source standaarden (MMBase). Content kan nu makkelijker worden geactualiseerd en Kennisnet kan sneller inspelen op wensen van de gebruiker. Met dit systeem is een basis gelegd voor het realiseren van gepersonaliseerde toegang tot content en contentbeheer door toeleverende expertorganisaties.
In de loop van dit jaar zullen ook de overige Kennisnetsites op deze manier worden opgezet.

Kennisnet biedt ruimte om te leren
Kennisnet is dé internetorganisatie van en voor het onderwijs. Kennisnet biedt met de portal www.kennisnet.nl toegankelijke, waardevolle, educatieve content en onderwijsinformatie voor ict-coördinatoren, leerkrachten, schoolleiding, leerlingen en ouders. Kennisnet stimuleert bovendien de inzet van ICT in onderwijsprocessen door begeleiding, advisering en praktische ondersteuning. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.

Noot aan de redactie

Perscontact Kennisnet:
Hans den Boer/Sandra Strotkamp
Afdeling Communicatie
Stichting Kennisnet
Paletsingel 32
2718 NT Zoetermeer
Postbus 778
2700 AT Zoetermeer
Telefoon: 079 - 323 09 96
Fax: 079 . 321 23 22
e-mail: h.denboer@kennisnet.org/s.strotkamp@kennisnet.org www.kennisnet.nl


03 sep 03 11:58