Gemeente Breda

Persberichten

03-09-2003

Bisschoppelijk paleis, Spock-Rosa en Antoniuskerk ontvangen rijkssubsidie voor restauratie

Het Bisschoppelijk paleis aan de Veemarktstraat, Spock-Rosa aan de Catharinastraat en de Antoniuskerk aan de St. Janstraat zijn enkele monumenten die zijn opgenomen in het restauratie-uitvoeringsprogramma van de gemeente Breda. Voor de restauratie van deze monumenten is rijkssubsidie beschikbaar gesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft het Restauratie-uitvoeringsprogramma 2003 tot en met 2008 op
2 september vastgesteld. Het totaal aan rijkssubsidiegelden voor deze jaren is ruim 2,25 miljoen. De totale restauratiekosten van de gesubsidieerde projecten bedragen ruim 10 miljoen.

De gemeente Breda stelt jaarlijks een restauratie-uitvoeringsprogramma vast. Daarin staan de panden aangegeven die in aanmerking komen voor rijkssubsidie. Het betreft rijksmonumenten waarvan de eigenaar heeft aangegeven in aanmerking te willen komen voor rijkssubsidie en panden waarvan de gemeente Breda vindt dat de bouwkundige staat aanleiding geeft voor een verzoek voor restauratiesubsidie. Er zijn twee categorieën van monumenten: 'Woonhuizen / Boerderijen' en 'Overige monumenten'. In het vastgestelde restauratie-uitvoeringsprogramma 2003 tot en met 2008 zijn onder meer in de categorie Woonhuizen / Boerderijen reserveringen gemaakt voor het Bischoppelijk paleis aan de Veemarktstraat, Spock-Rosa aan de Catharinastraat, Hoolstraat 26 in Teteringen en Strijbeekseweg 12 te Ulvenhout. In de categorie Overige monumenten zijn onder meer reserveringen gemaakt voor de Antoniuskerk aan de St. Janstraat en de Nederlands Hervormde kerk aan de Dreef te Breda.

Breda, 3 september 2003

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u terecht bij de heer J. Abbink, afdeling Communicatie, dienst Ruimtelijke ontwikkeling, Milieu, Cultuur en Economische zaken, telefoon (076) 529 37 52. De lijst met objecten en toegekende subsidiebedragen is bijgevoegd en staat tevens bij het persbericht op de website van de gemeente Breda, www.breda.nl.