Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (3/9)

Tilburg, 3 september 2003

De scholen zijn weer begonnen

TILBURG - In het kader van het project de scholen zijn weer begonnen hebben agenten gisteren de volgende bekeuringen uitgeschreven. Bij de school de Vuurvogel aan de korte Schijfstraat, de Elzen aan de Elzenstraat en Panta Rhei aan de Galjoenstraat werden 5 bekeuringen uitgeschreven omdat kinderen zonder gordel achter in een auto zaten. Een bromfietser ging op de bon omdat hij geen helm droeg, 1 bromfietser had geen certificaat bij zich en een passagier van een bromfietser zat ook zonde helm op de bromfiets.

GOIRLE - De politie van leijdal controleerde gisteren bij het Mill Hill College, e basisscholen de Vonder, de heibloem, de Alm, de Burgt en Scholengemeenschap Willem II. Zes bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze geen helm droegen. Een ging op de bon omdat hij het bromfietscertificaat niet bij zich had. Een bekeuring werd uitgeschreven voor het parkeren voor een inrit en vier weggebruikers gingen op de bon omdat ze ten onrechte gebruik maakten van een bussluis.

TILBURG - Aan de Broekhovenseweg ging een automobilist op de bon. Hij reed met kinderen, die hij naar school moest brengen, in verboden richting.

TILBURG - Aan de Veldhovenring en de Sasse van Ysselstraat hebben agenten gistermorgen negen bekeuringen uitgeschreven. Bij de controle viel het de agenten op dat er erg nonchalant werd omgesprongen met het dragen van de autogordel, zowel door ouders als door kinderen de kinderen die zij naar school brengen..

Agenten pakken man op voor diefstal

TILBURG - Aan de Hasseltstraat hebben agenten gistermorgen om tien voor elf een man aangehouden die betrapt werd bij de diefstal van zakken met kleding die klaar stonden om opgehaald te worden door de Stichting Kringloop.

Met drank op achter het stuur

GOIRLE - Aan de Kromakkerstraat in Goirle hebben agenten gistermorgen om halftien een 45-jarige man uit deze plaats aangehouden. De politie had een melding binnen gekregen dat de man met zijn auto door de wijk de Hellen reed en dronken zou zijn. Een arts heeft van de man een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uren. Het rijbewijs van de Goirlenaar werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Een 53-jarige Tilburger kreeg vannacht om tien over twaalf een geldboete van 190 euro en een rijverbod van 2 uren nadat hij betrapt was met drank op achter het stuur. Aan het bureau blies de man 0.75 promille.

Brand in opslagruimte

GOIRLE - Gistermorgen, iets voor tien uur, brak er aan de Tilburgseweg brand uit in een opslagruimte van een winkel. Vermoedelijk is de brand in een koelcel ontstaan. De brand ging met veel rook gepaard en een naast gelegen pand kwam ook onder de rook te staan.

Hennepkwekerijen

TILBURG - Agenten hebben gistermorgen op de zolder van een woning aan de Textielstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Ook in de berging van de woning vond de politie een kwekerij. Tegen de bewoners, een 50-jarige man en een 43-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG - Aan de De Ruijterstraat hebben agenten gisteravond ook twee hennepkwekerijen geruimd. Een werd aangetroffen in de schuur van de woning. Hier stonden 91 planten te bloeien. Op de zolder van de woning werd een tweede kwekerij met 171 planten aangetroffen.

Agenten pakken vrouw op

TILBURG - Aan de Vendelierstraat heeft de politie gistermiddag om halfdrie een 30-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw wordt verdacht van poging tot doodslag en mishandeling. Zij was me haar auto aan de Korvelseweg het trottoir opgereden en reed daar haar 23-jarige zus van de fiets. Hierna stapte de vrouwe uit en mishandelde zij haar zus. De auto van de vrouw werd in beslag genomen. De vrouw is in verzekering gesteld.

Winkeldiefstal

TILBURG - Agenten hebben gistermiddag rond tien voor halfdrie een 23-jarige man uit Goirle aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van een vijverpomp in een doe-het-zelfzaak. Met een geldboete van 130 euro werd de man weer in vrijheid gesteld.

OISTERWIJK - Aan de Gemullehoekeweg werd gistermiddag rond halfvier een 17-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van twee pakjes shag.

TILBURG - In een winkel in de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag om kwart voor zes een 32-jarige Tilburger aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van make-up artikelen.

Politie controleert 50 auto`s

TILBURG - Aan de Vlashoflaan heeft de politie gistermiddag een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle heeft de politie 50 auto`s nader bekeken. Er werden 18 bekeuringen uitgeschreven omdat men geen autogordel droeg. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij geen rijbewijs heeft. Een 33-jarige man werd aangehouden omdat bij controle bleek dat hij illegaal in Nederland verblijft. Hij werd overgedragen aan personeel van de Vreemdelingendienst.

101 hardrijders op de bon

TILBURG - Aan de Lage Witsiebaan heeft de politie gisteren een radar snelheidscontrole gehouden. Er passeerden in totaal 2010 weggebruikers de radarpost. Van hen reden er 101 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur. Ter plaatse mag 50 kilometer gereden worden.

Man opgepakt voor mishandeling

GOIRLE - In Hilvarenbeek hebben agenten gisteravond, even na negen uur, een 23-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden. Hij wordt verdacht van de poging tot zware mishandeling van zijn 20-jarige ex-vriendin. Hij sloeg zijn ex-vriendin meerder keren en dreigde met een mes.

Straatrover aangehouden

TILBURG - Aan de Jacques Oppenheimstraat hebben agenten gisteravond om tien over elf een 16-jarige jongen uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van de poging tot beroving van een 48-jarige Tilburgse vrouw. Die bedreigde hij met een fietspomp. De straatrover is in verzekering gesteld.

Agenten pakken inbrekers bij de kraag

TILBURG - Aan het Koningsplein hebben agenten vannacht om vijf uur twee inbrekers aangehouden. Het zijn twee mannen uit Tilburg. Zij zijn 18 en 19 jaar oud. Vannacht rond vijf voor vijf kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Piusstraat. Als de politie met meerdere eenheden ter plaatse gaat zien zij bij de komst op de plaats delict twee mannen wegrennen. Die kunnen zij op het Koningsplein bij de kraag pakken. De mannen zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman