Gemeente Maassluis

Persberichten

3-9-2003

Schriftelijke vragen VVD over IBB

De fractie van de VVD in de Maassluise gemeenteraad heeft de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders:

In het kader van de integratie van de afdelingen Groenvoorziening, Civiele Werken en Reinigingsdienst in de afdeling Inrichting en Beheer Buitenruimte (IBB) heeft het College besloten een onafhankelijk bureau onderzoek te laten uitvoeren naar de huidige en noodzakelijke capaciteit van deze nieuwe afdeling

1. Kunt u mededelen hoeveel de kosten van dit onderzoek bedragen?
2. Waarom is dit onderzoek uitbesteed? Had een onderzoek door de afdeling Personeel en Organisatie niet meer voor de hand gelegen? Is dit overwogen en zo ja, waarom is daartoe niet besloten?
3. Is het College met de VVD-fractie van mening dat de uitbesteding van dit soort (dure) onderzoeken tot het absolute minimum dient te worden beperkt, gelet op de slechte financiële situatie van de gemeente?

4. Is, het College met de VVD-fractie van mening dat het onjuist is om -zoals hier is gebeurd- opdracht voor onderzoek te verstrekken, zonder een daaraan ten grondslag liggend specifiek besluit van het College, dat elke week in vergadering bijeenkomt?
5. Het College heeft besloten dat in het onderzoek dient te worden aangegeven op welke wijze 250.000bij de buitendienst IBB kan worden bezuinigd. Is deze bezuiniging taakstellend of ergens anders op gebaseerd?

6. Kunt u ons informeren over het programma van eisen van het onderzoek en met name of hierbij rekening is gehouden met het gestelde in het Programma op Hoofdzaken 2002 - 2006, hoofdstuk 6, milieu, punt 8: Bekeken zal worden of de taken van de gemeentelijke reinigingsdienst uit kostenoverwegingen kunnen worden overgedragen aan de private sector? Wanneer wordt het rapport hierover overigens in de commissie SOB/Raad besproken?

Wij verzoeken u onze vragen zo spoedig mogelijk schriftelijk te beantwoorden.

Het college zal de vragen zo snel mogelijk beantwoorden.