Gemeente Moerdijk


NIEUWE BEHEERSVORM PESTALOZZIHUIS

Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk heeft vanmorgen ingestemd met de nieuwe beheersvorm voor het Pestalozzihuis in Heijningen. Het beheer wordt overgenomen door een stichting.

De huurder van het Pestalozzihuis in Heijningen heeft per 1 juli 2003 de huur opgezegd. De gemeente heeft voor die datum diverse advertenties geplaatst. Dit leverde geen nieuwe particuliere huurder op. De afdeling Eigendommen heeft in mei, samen met het verenigingenloket, een bijeenkomst georganiseerd voor alle gebruikers van het gemeenschapshuis. Daarna hebben de gebruikers een klankbordgroep opgericht ter behoud van het gemeenschapshuis. Afgevaardigden van verenigingen hebben zich aangemeld als bestuurslid en er is een beheerstichting ontstaan. De stichting Pestalozzihuis Heijningen gaat met ingang van 1 september 2003 het gemeenschapshuis huren van de gemeente Moerdijk. Deze vorm van exploitatie past binnen het gemeentelijk beleid.

Omdat de stichting geen kassaldo heeft krijgt de stichting een exploitatiebijdrage van EUR 2.500 die vastgesteld is naar aanleiding van een ingediend begroting/bedrijfsplan. Jaarlijks wordt deze exploitatiebijdrage bijgesteld. Na een opstartperiode opereert de stichting als een particulier bedrijf en heeft de gemeente weinig bemoeienis meer met het beheer van het gemeenschapshuis.

De klankbordgroep blijft bestaan om de stichting te ondersteunen. In drie andere gemeenschapshuizen in de gemeente Moerdijk wordt het beheer geregeld door een stichting, naar volle tevredenheid van alle betrokken partijen.