Politie Amsterdam-Amstelland

Gewapende mannen gearresteerd
3-9-2003. Vannacht arresteerden agenten in Amsterdam-Zuidoost drie mannen (20, 20 en 25 jaar) kort nadat in Diemen een taxichauffeur onder bedreiging van vuurwapens was overvallen. Bij twee van de verdachten werd een geladen wapen aangetroffen. De mannen zijn ingesloten en hun betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht.

Rond half één pikte een taxichauffeur vier mannen op bij het Waterlooplein. Zij wilden naar Duivendrecht vervoerd worden. Uiteindelijk eindigde de rit in Diemen op de Weerribben. Toen er afgerekend moest worden, keek de chauffeur plotseling in de loop van een vuurwapen. Hij werd bedreigd en moest geld en goederen afstaan. Hierop gingen de overvallers er lopend vandoor in de richting van de Venserpolder.

Even na één uur kregen surveillerende agenten de melding door dat er in Diemen een taxi was overvallen. Daarbij werd een signalement van de vermoedelijke daders verspreid. De dienders zagen op dat moment op de Burgemeester Stramanweg een auto rijden. De inzittenden vertoonden grote overeenkomst met de doorgegeven signalementen. Hierop werd het voertuig gecontroleerd. Bij twee van de inzittenden werd vervolgens een geladen vuurwapen aangetroffen. De mannen werden gearresteerd en
Straatdealer met mond vol tanden

3-9-2003. Een 40-jarige straatdealer stond gisteravond met zijn mond vol tanden toen hij door agenten in de binnenstad werd aangesproken. Toen er uiteindelijk 29 bolletjes met verdovende middelen uit zijn spraakorgaan rolden, werd de man ingerekend op verdenking van drugshandel. De dienders betrapten de man op heterdaad toen hij zijn verboden waar op straat aan de man bracht. Toen hij de politiemensen zag, veranderde zijn gedrag en ging hij er vandoor. De agenten achterhaalden de man en spraken hem aan. Hij bleek niet in staat een zinnig woord uit te brengen. Dit veranderde toen hij 29 bolletjes uitspuwde. De straatdealer is inmiddels in verzekering gesteld.
---

Gewond bij steekpartij
3-9-2003. Gisteravond rond elf uur raakte een onbekende man gewond bij een steekincident in de Oudebrugsteeg. Het slachtoffer werd tijdens een ruzie in zijn bovenbeen gestoken. Hierbij ontstond een slagaderlijke bloeding. Politiemensen hebben de man eerste hulp verleend totdat ambulancepersoneel de zorg voor het slachtoffer overnam. Bij de ruzie waren meerdere personen betrokken.
---

Slachtoffer steekpartij overleden

3-9-2003. Gisteravond rond half tien is in een ziekenhuis een 28-jarige man aan de verwondingen overleden die hij had opgelopen bij een steekpartij in de Hudsonstraat afgelopen zondag. Tijdens het onderzoek kreeg het rechercheteam van het bureau Meer en Vaart zicht op een verdachte die geen vaste woon- of verblijfplaats had. Alles werd uit de kast gehaald om hem te traceren. De grond werd hem kennelijk te heet onder de voeten en de 20-jarige verdachte meldde zich bij een politiebureau, waar hij werd aangehouden.