Gemeente Aa en Hunze



25 augustus 2003 tot en met vrijdag 29 augustus 2003 de volgende aanvragen om bouw- en lichtreclamevergunning zijn ingediend

* Spijkerboorsdijk 6B, Annen, NV Waterleidingmij Drenthe, plaatsen en vergroten overkapping en magazijn

* Amerweg 12, Grolloo, N.J.J. Houweling, plaatsen afdakje
* Gieterweg 6, Gasselte, H.W. v/d Laan, vernieuwen garage
* Voormalig Udema-terrein, Gieten, Bouwfonds Ontwikkeling BV, oprichten 12 semi-bungalows

* Gasselterweg 53, Gieten, G. Lokhorst, plaatsen voliére
* De Hoorns kavel 78, Rolde, J. Jansen, oprichten woonhuis met garage

* Noordzijde 191, Gasselternijveenschemond, O. Wiegman, plaatsen erker

* Spijkerboorsdijk 3, Annen, RAV AZG, vergroten stalling en verblijf
* Vlouwakkers 32, Annen, J. Schnuck, plaatsen berging
* De Hoorns kavel 74, Rolde, B.A. Luinge, oprichten vrijstaand woonhuis

LICHTRECLAME

* Zuidlaarderweg 91, Annen, TPG Post, behouden lichtreclame
* Asserstraat 18, Gieten, P.H. Landman, plaatsen reclame
Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van maandag 25 augustus 2003 tot en met vrijdag 29 augustus 2003 de volgende aanvragen om bouw- en aanlegvergunningen zijn verleend.

* Lunsenhof 6, Anloo, R. Bastiaans, gedeeltelijk veranderen schuurruimte naar bijkeuken (verz. 27-08-2003)
* Naweg 31, Gieten, K. Adolfs, vergroten woning (verz.27-08-2003)
* Grote Kamp 100, Gieten, fam. Simons, vergroten woning (verz.27-08-2003)

* Vaart 139, Gasselternijveen, R. Kors,gedeeltelijk vergroten woning (verz. 27-08-2003)

* De Haven 11, Annen, P.G.F.A. Geerts, plaatsen zwembad (verz. 27-08-2003)

* Amen 25, Amen, R. Heuving, oprichten aardappelbewaarplaats (verz. 28-08-2003)

* Oelenboom 2, Gieten, H. Jeuring, wijzigen kantoorfunctie op de verdieping in woonfunctie (verz.28-08-2003)
* Kampakkers 3, Ekehaar, R. Smit, gedeeltelijk vergroten woning (verz. 28-08-03)

* Dorpsstraat 26A, Gasselte, M.H. Medema, gedeeltelijk vergroten woning (verz. 28-08-03)

* Hofakkers 24, Grolloo, L. Reinders, gedeeltelijk vergroten woning(verz. 28-08-03)

VERLEENDE AANLEGVERGUNNINGEN

* gronden gelegen in bestemmingsplan "Buitengebied Anloo", WMD, aanleg waterleiding tussen Annen en Assen (verz. 27-08-2003)
WIJZIGINGSPLAN VESTIGING LANDGOED SCHOONLOERSTRAAT GROLLOO Burgemeester en wethouders van gemeente Aa en Hunze maken bekend dat zij voornemens zijn het wijzigingsplan vestiging landgoed Schoonloo-West aan de Schoonloerstraat te Grollloo van het bestemmingsplan buitengebied Rolde in te trekken omdat na heroverweging blijkt dat niet afdoende wordt voldaan aan de wijzigingsbepalingen van het bestemmingsplan buitengebied Rolde. Het voornemen tot intrekking ligt tot twee weken na deze publicatie ter inzage. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders van gemeente Aa en Hunze, postbus 93, 9460 AB Gieten.

VERGADERING MONUMENTENCOMMISSIE 4 SEPTEMBER 2003 De openbare vergadering van de monumentencommissie vindt donderdag 4 september 2003 vanaf 09.00 uur plaats in het kantoor van het Drents Plateau, Stationsstraat 11 te Assen. Er worden geen plannen op grondgebied van de gemeente Aa en Hunze behandeld.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE 4 SEPTEMBER 2003

De openbare vergadering van de welstandscommissie vindt donderdag 4 september 2003 vanaf 13.30 uur plaats in het gemeentehuis te Beilen. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zullen de plannen voor het plaatsen van een dakkapel, Alterakker 12 te Rolde en de bouw van een woning in plan de Hoorns kavel 32 te Rolde worden behandeld.

RAADSVERGADERINGEN

UIT DE RAADZAAL
Een korte impressie van de raadsvergadering van 27 augustus jl.


1. Raad beveelt Minister aan, burgemeester Munniksma voor periode van 6 jaar te herbenoemen
De raad heeft unaniem besloten de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen te besluiten tot herbenoeming van de heer drs.R.W.Munniksma tot burgemeester van de gemeente Aa en Hunze.


2. Bestemmingsplan Gieten-terrein Udema 2000 vastgesteld De raad heeft besloten, voor het Udema-terrein een nieuw bestemmingsplan vast te stellen, vanwege recente ontwikkelingen die zich in het gebied hebben voorgedaan. Zo is er tussen de bedrijven aan de Oelenboom en de te realiseren woonwijk een groene bufferzone opgenomen. Als gevolg hiervan is het totale aantal woningen in het plangebied verminderd tot 101 en het aantal appartementen tot 59.


3. Subsidie beschikbaar gesteld voor de restauratie van de boerderij Hagenend 3 te Anderen
De raad heeft een krediet beschikbaar gesteld van EUR 35.000,-- voor de restauratie van de boerderij Hagenend 3 te Anderen, vanwege de betekenis voor het regionale landschap en toerisme en vanwege de betekenis voor de Wet-Europese cultuurhistorie. De boerderij is uniek in zijn soort, vanwege onder meer het voorkomen daarin van het oudste gebint van NW-Europa.


4. Uitvoering van het letter-boxenplan positief ontvangen De raad heeft besloten, een krediet van EUR 20.000,-- beschikbaar te stellen ten behoeve van de uitvoering van het z.g. letterboxen-plan Letterboxen is een geheel nieuw toeristisch product, dat in een experimentele fase in 2002 is opgezet rond het Zuidlaardermeer. Het is een speurtocht naar in de grond verborgen boxen, die gezamenlijk in een bepaalde route zijn opgenomen. Plaatsing van een afdruk van een in elke box opgeborgen stempel in een bijgeleverd stempelboekje levert het bewijs dat boxen zijn gevonden.

Het spel kan een belangrijke impuls geven aan zowel de dag- als de verblijfsrecreatie in ons gebied en als zodanig uit toeristisch oogpunt van grote waarde zijn.


5. Burgerjaarverslag voor kennisgeving aangenomen De kwaliteit van de dienstverlening en de kwaliteit van de burgerparticipatie zijn omschreven in het door de burgemeester aan de raad aangeboden burgerjaarverslag. De raad besloot, het aangeboden rapport voor kennisgeving aan te nemen, doch stelde dat het van groot belang is, dat aan de genoemde zaken de komende tijd veel aandacht wordt besteed.


TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL I.V.M. RIOLERINGSWERKZAAMHEDEN In verband met rioleringswerkzaamheden ten behoeve van de nieuwbouw van de Rabobank zal op maandag 8 september 2003 de Schoolstraat te Gieten voor doorgaand verkeer zijn gestremd. Middels bebording zal het verkeer worden omgeleid.

Nadere informatie is verkrijgbaar op de afdeling Openbare Werken van de gemeente Aa en Hunze, telefoonnummer: (0592) 267866/267867.

tijdelijke verkeersmaatregelen worden getroffen.
* Op vrijdag 5 september van 18.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag worden afgesloten het gedeelte Grote Brink tussen de Zuid-es en de
* Op zaterdag 6 september van 17.00 uur tot 19.00 uur zal voor het
* Op zondag 7 september van 08.00 uur tot 18.00 uur zullen voor het
* Op maandag 8 september van 15.00 uur tot 19.00 uur zullen voor het
* Op dinsdag 9 september van 06.00 uur tot 18.00 uur zullen voor het
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben meldingen ontvangen van:

* de heer Rossing, Stationsstraat 56, 9463 TJ te Eext, op grond van het besluit horeca-, sport-, en recreatie inrichtingen milieubeheer voor het veranderen van een horecabedrijf, restaurant "De Schaopwas" op het perceel Stationsstraat 56 te Eext;
* B. Hoiting, Kalkamperweg 10, 9461 TR te Gieten, op grond van het besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer voor het oprichten van een akkerbouw of tuinbouwbedrijf voor opengrondsteelt op het perceel Asserstraat 83a te Gieten;

* J.A.M. Mentink, Oude Oldenzaalsestraat 2, 7577 RG te Oldenzaal, op grond van het besluit melkrundveehouderijen milieubeheer voor het oprichten van een melkrundveehouderij op een perceel circa 700 meter ten zuidoosten van het perceel Bosje 5 te Gieterveen;
* M.J.J. Hazenberg, Elleboog 1, 9514 AN Gasselternijveen, op grond van het besluit horeca-, sport-, en recreatie inrichtingen milieubeheer voor het veranderen van het restaurant "De Pyramide" op het perceel Hunzepark 2 te Gasselternijveen. Alle stukken liggen vanaf donderdag 4 tot en met woensdag 17 september 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten. INSPRAAK ONTWIKKELING LANDGOED MET LANDHUIS AAN DE WESTZIJDE VAN DE SCHOONLOERSTRAAT TUSSEN GROLLOO EN SCHOONLOO Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en de inspraakverordening Aa en Hunze bekend dat zij voornemens zijn een procedure te starten voor het verlenen van vrijstelling als bedoeld in artikel 19, lid 1 WRO ten behoeve van de ontwikkeling van een landgoed met landhuis aan de westzijde van de Schoonloërstraat tussen Grolloo en Schoonloo.

Het verzoek, alsmede de ruimtelijke onderbouwing en andere relevante stukken liggen met ingang van 4 september tot en met 1 oktober 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen schriftelijk of mondeling hun zienswijzen en opmerkingen bij burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, postbus 93 9460 AB Gieten, indienen. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen op telefoonnummer (0592) 267820.

Het verzoek en de ruimtelijke onderbouwing hebben eerder ter inzage gelegen in het kader van toepassing van artikel 11 van de WRO. Daarbij zijn bedenkingen ingekomen, die zullen worden beschouwd als zijnde tevens ingediend binnen de nu gestelde termijn en tevens worden betrokken bij de beslissing in het kader van toepassing van artikel 19a van de WRO. Uiteraard kunnen degenen die eerder bedenkingen indienden, deze binnen de genoemde termijn aanvullen of wijzigen.
KAPVERGUNNINGEN

* De gemeente Aa en Hunze Postbus 93 9460 AB te Gieten voor het vellen van een es staande voor Kruisakkers 3 te Rolde;
* N. Rommes, Nijlanderstraat 14 te Rolde voor het vellen van een fijnspar, een eik en een esdoorn staande in de tuin van betrokkene;

* T. Fennema, Koles 16 te Rolde voor het vellen van Abies koreana staande in de tuin van betrokkene;

* Woningbouwvereniging Woonborg, Dwazziewegen 11 te Roden voor het vellen van twee eiken staande aan de Eshof bij de nrs. 18 en 24 te Eext, onder voorwaarde van herplant van twee eiken op betreffend perceel. De bomen moeten worden geveld in varband met de aanleg van parkeervoorzieningen.

* Woningstichting De Volmacht, Gasselterweg 24 te Gieten voor het vellen van een berk staande op het perceel Tuinstraat 17 te Gasselternijveen;

* van der Wiel infra & milieu voor het vellen van acht fijnsparren staande naast Bonnen 14 te Gieten;

* B. van Leeuwen, Veenhof 4 te Gieten voor het vellen van paardekastanje staande in de tuin van betrokkene;
* E. Forster, Gasselterweg 43 te Gieten voor het vellen van beuk staande in de tuin van betrokkene;

* D. van de Es, 't Loeg 4 te Anderen voor het vellen van een linde staande in de tuin van betrokkene;

* R.J.P. Fabriek, Waardeel 14 te Rolde voor het vellen van een fijnspar staande in de tuin van betrokkene;