HOGESCHOOL INHOLLAND

Hogeschool INHOLLAND heeft maatschappelijke opdracht

Persbericht

3 september 2003

Voorzitter Jos Elbers op Jaaropening INHOLLAND: 'Hogeschool INHOLLAND heeft een maatschappelijke opdracht'

DEN HAAG - 'Als HBO-instelling hebben wij een maatschappelijke opdracht' vindt Jos Elbers, voorzitter College van Bestuur Hogeschool INHOLLAND op de Jaaropening van de hogeschool. 'Het is onze taak om in nauwe samenwerking met bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties toegepaste kennis te blijven ontwikkelen en daarmee kwalitatief hoogwaardig onderwijs te blijven bieden.'Daarmee benadert Elbers het onderwijs vanuit het perspectief van student en markt. Hij roept de overheid op om ook haar duit in het zakje te doen: 'De overheid op haar beurt moet de ontwikkeling van de kenniseconomie blijven stimuleren. Ook ten tijde van economische teruggang is het van belang dat er geïnvesteerd blijft worden in onderwijs en kenniseconomie. Doet de overheid dit niet, dan zal het onderwijs verschralen'.

'We zullen ook in deze tijden van economische neergang aan onze opdracht blijven werken' aldus Elbers. Kenniscreatie is dan ook een belangrijk focuspunt voor INHOLLAND de komende jaren. INHOLLAND wil graag vanuit eigen kracht opereren en zelf aan de wieg staan van kenniscreatie. Aansluiten bij de vraag vanuit bedrijven en de maatschappelijke organisaties naar toegepast onderzoek en masteropleidingen is belangrijk voor de hogeschool. Dit doet INHOLLAND door kenniskringen op te zetten en postgraduate onderwijs te ontwikkelen. INHOLLAND ziet voor de hogeschool een belangrijke plaats weggelegd in de Nederlandse kenniseconomie. De hogeschool hecht grote waarde aan samenwerking met het Midden- en Kleinbedrijf, onder andere door in samenwerking met MKB-Nederland en VNO-NCW per regio een eigen regiocoördinatiepunt in te richten en samenwerkingsovereenkomsten te sluiten met brancheorganisaties.

Naast kenniscreatie zijn er nog twee belangrijke focuspunten voor INHOLLAND de komende jaren.
Ten eerste de ontwikkeling en implementatie van een onderwijsconcept gericht op de individuele student en de markt. Het onderwijsconcept van INHOLLAND heeft als primair doel om mensen te begeleiden bij de ontwikkeling van competenties. Ten tweede grenzeloos onderwijs. INHOLLAND wil studenten de kans geven zich in een internationaal speelveld te ontwikkelen. Elbers: 'In de toenemende concurrentiestrijd tussen instellingen voor hoger onderwijs, zowel op het nationale als op internationale vlak, wil INHOLLAND vanuit eigen kracht opereren en zelf kennis ontwikkelen' Ook samenwerkingsverbanden met instellingen en organisaties in het buitenland leveren een bijdrage aan de maatschappelijke rol die INHOLLAND wil spelen.

Volgende week maakt Hogeschool INHOLLAND zijn plannen voor de komende jaren bekend. Het Instellingsplan: 'INHOLLAND, Grenzeloos en dichtbij' geeft hiervoor de richting aan. De genoemde focuspunten vormen een belangrijk onderdeel van het Instellingsplan.

///einde persbericht///

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND.
Tel. 010 439 9941 of 06 54 98 0998 of E-mail:
Donatello.Piras@INHOLLAND.nl


03 sep 03 12:56