Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 3-09-2003 Berichten district Maastricht (JC 13.05u) Woensdag 03 september 2003

District Maastricht

Maastricht, man met mes in oog gestoken
In een woning aan de Cruijshaag in Maastricht kregen twee mannen gisteravond omstreeks 22.30 uur ruzie met elkaar. Waarom is vooralsnog niet bekend. Over en weer vielen klappen. Op een bepaald moment verplaatste de ruzie zich naar de achtertuin van de woning. Beide mannen hadden in beide handen een mes en vielen elkaar daarmee aan. Zij raakten elkaar daarmee ook. Een van de mannen liep als gevolg daarvan enkele kleine verwondingen op.
Plotseling stak een van hen de ander met een mes in een oog. Het slachtoffer stapte vervolgens op de fiets en wilde daarmee naar het AZM in Maastricht rijden om het mes uit zijn oog te laten halen. Echter onderweg raakte hij verzwakt en ging tegen de gevel van een woning aan de Cruijshaag ging liggen.
Dat werd door voorbijgangers gezien, die daarop de politie waarschuwden. Met de ambulance werd het slachtoffer, een 16 jarige inwoner van Maastricht, naar het AZM gebracht, waar het mes (keukenmes) operatief verwijderd werd. Welk letsel de man aan zijn oog heeft opgelopen is nog niet duidelijk. Ook is nog niet bekend hoe de verdere lichamelijke toestand van de man is.
De andere man, een 18 jarige inwoner van Maastricht moest zich ook laten behandelen in het AZM. Hij liep enkele kleine snijwondjes op die gehecht werden, waarna hij werd aangehouden door de politie op verdenking van poging tot moord, c.q. doodslag. De man is ingesloten. Een team van acht rechercheurs stelt een nader onderzoek in.