Gemeente Haarlem


3 september 2003
Sector SO / afdeling Personeel, Organisatie en Communicatie

Gemeente Haarlem, sector Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht



AMRÂTH NIEUWE KANDIDAAT VOOR HOTEL APPELAAR


Het college van B&W van Haarlem heeft dinsdag 2 september 2003 besloten om een intentieovereen komst aan te gaan met Amrâth Hôtels en Restaurants B.V. uit Bussum voor de ontwikkeling en exploitatie van het hotel aan de zuidzijde Damstraat.
Dit was nodig omdat in juli Global Hotel NV (onderdeel van de beursgenoteerde Carestelgroep) de gemeente had laten weten niet verder te willen gaan met de ontwikkeling van het hotel Appelaar.

Bij deze keuze zijn de volgende criteria gehanteerd: financiële draagkracht, concrete aanbieding, combinatie belegger/exploitant, daadkracht, geen tussenpersonen en een 'aanbetaling' van 10% van de grondkosten.

Amrâth is een solide partij met brede ervaring op het gebied van zowel hotelvastgoed als hotelexploitatie. Amrâth is zelf eigenaar, financier en exploitant. Amrâth heeft 20 hotels in Nederland, onder andere Hotel de l'Empéreur in Maastricht, Hotel Lapershoek in Hilversum, Vergader- en partycentrum De Graaf Wichman in Huizen.

De gemeente heeft zich hierbij laten adviseren door Horwath Consulting, die is gespecialiseerd in advisering op gebied van hotel en 'leisure'.