Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-09-2003
Politieberichten van 3 september (07.00 - 13.00 uur)

Leeuwarden: vervolg Cambuur Heerenveen
Tijdens de (oefen)voetbalwedstrijd Cambuur Heerenveen van 8 augustus werd ingereden op een groep Heerenveen-supporters door een auto. Dit gebeurde op de Stationsweg. Een dag later is een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden (zie ook de politieberichten van 8/8 (13.00) tot en met 9/8 (13.00). Deze man is op 11 augustus weer in vrijheid gesteld. In het onderzoek werd eveneens een 22-jarige inwoner van Leeuwarden genoemd. Op 20 augustus is de man op het bureau ontboden. Hij verklaarde dat hij de auto had bestuurd die op het groepje is ingereden. De man is op 22 augustus voorgeleid aan de officier van justitie en zit nog vast. De twee andere inzittenden van de auto zijn nog niet getraceerd. De zaak is gezamenlijk onderzocht door de Koninklijke Marechaussee, district Noord en de poltie Midden Fryslân.

Suwâld: aanrijding met dodelijk afloop
De naam van de vrouw die dinsdagavond bij een ongeval in Suwâld om het leven kwam is Sjoerdtje Aafke van der Weg. Ze was 17 jaar en woonde in Veenwouden.

Damwoude: poging doodslag
Dinsdag omstreeks 21.30 uur werd een 52-jarige inwoner van Damwoude op de Molenweg verschillende malen geslagen met een honkbalknuppel door een 19-jarige inwoner van Broeksterwoude. Het slachtoffer is onder doktersbehandeling geweest en heeft in zijn hoofd enkele hechtingen. De aanleiding moet in de relationele sfeer worden gezocht. De inwoner van Damwoude heeft vanochtend (woensdag) aangifte gedaan. De inwoner van Broeksterwoude is op het bureau ontboden en aldaar aangehouden.

Stiens: te snelle brommer
Dinsdag om 16.45 uur zag de politie een 16-jarige bromfietser uit Stiens met grote snelheid over de Bredyk rijden. Toen de politie naast hem ging rijden zag de bromfietser alleen maar naar de politie, waarbij hij vergat naar het wegdek te kijken. Beide voertuigen waren genoodzaakt de berm in te rijden. De jongen kreeg een bekeuring omdat hij 24 kilometer per uur te snel had gereden, daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Ook hiervoor werd de jongen bekeurd.

Bromfietscontrole in Oldeholtwolde
Op woensdag 3 september werden twee bromfietsers op de Tjongerpad in Oldeholtwolde gecontroleerd: het betreft een 17 jarige inwoner van Blankenham en een 16 jarige inwoner van Wolvega. De bromfiets van de inwoner van Blankenham gaf op de rollerbank 2.0 kw. aan. Hij kreeg een bekeuring van 226 euro. Ook de bromfiets van de inwoner van Wolvega was opgevoerd: de bromfiets gaf op de rollerbank 1.9 kw. aan. Hij kreeg eveneens een bekeuring van 226 euro.

Workum: Inbraak in winkel
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een winkel op de Begine. Men is de winkel binnen gekomen door het slot van de voordeur te verbreken. Er werd een klein geldbedrag uit de kassa gestolen. Een 44-jarige inwoner van Workum heeft aangifte gedaan. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Eveneens is er een klein buurt onderzoek gehouden.

Anjum: Auto inbraken in Anjum
In de nacht van dinsdag op woensdag werden er in diverse auto`s in Anjum ingebroken. De deuren van auto`s werden geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werden de autoradio`s weg gehaald. Dit gebeurde aan de Burmaniastrjitte en de Terpsterwei. Aangifte is gedaan door een 25-jarige Anjumer, 18-jarige Anjumer en een 20-jarige Anjumer.

Bureau Communicatie, telefoon 0900 - 8844