Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

gehandicapten uitgesteld

Kamerstuk, 03-09-2003

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=20099


Behandeling wijziging van de Wet voorzieningen gehandicapten uitgesteld

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DVVO/ZV-U-2406756

3 september 2003

Op 16 oktober 2002 heb ik u toegezonden de Nota naar aanleiding van het verslag, behorende bij de Wijziging van de Wet voorzieningen gehandicapten in verband met het tot stand brengen van de mogelijkheid om met betrekking tot de verstrekking van verantwoorde voorzieningen regels te stellen . Ook na deze datum is de ontwikkeling van gedachten rond (voorzieningen voor) gehandicapten volop doorgegaan, zodat u nog dit najaar de kabinetsreactie op de Bouwstenennotitie Wvg . en nu verder en het Actieplan gelijke behandeling in de praktijk tegemoet kunt zien.

Zoals ik in mijn brief van 30 juni jl. heb aangegeven, wil ik bezien of de reactie op de Bouwstenennotitie Wvg niet moet worden verbreed tot een wet die een groter deel bestrijkt van de problemen waarmee burgers lokaal worden geconfronteerd. Ik heb toegezegd in november van dit jaar u te informeren over de gedachtevorming hieromtrent. In het Actieplan gelijke behandeling in de praktijk wordt ingegaan op de door gehandicapten ervaren knelpunten die in november vorig jaar aan u zijn toegezonden.

Gelet op de nauwe samenhang tussen bovengenoemd wetsvoorstel en de toegezegde beleidsbrieven kan ik mij voorstellen dat u, alvorens tot behandeling van het wetsvoorstel over te gaan, kennis wilt nemen van de gedachtevorming rond de relevante ontwikkelingen voor de langere termijn. In dat verband heb ik er begrip voor indien u besluit de behandeling van het wetsvoorstel tot wijziging van de Wvg uit te stellen tot het moment dat u over genoemde beleidsbrieven beschikt.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp