Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuk, 03-09-2003

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=20100


Ontwerp-besluit Wet op de jeugdzorg

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DJB/JZ-2403074

3 september 2003

Hierbij bied ik u, mede namens de Minister van Justitie, een ontwerp aan van het besluit Vertrouwenspersoon cliënten jeugdzorg. Het ontwerp-besluit is gelijktijdig aangeboden aan de Eerste Kamer en zal worden gepubliceerd in de Staatscourant.

Het besluit vertrouwenspersoon cliënten jeugdzorg bevat regels omtrent de taken en bevoegdheden van de vertrouwenspersoon en de verplichtingen die de stichting en de zorgaanbieders in verband met die taken hebben. De Wet op de jeugdzorg bepaalt dat gedeputeerde staten ervoor zorgdragen dat cliënten een beroep kunnen doen op een vertrouwenspersoon. Voorts zijn het bureau jeugdzorg en de zorgaanbieders verplicht om vertrouwenspersonen in de gelegenheid te stellen hun taak uit te oefenen. Tot slot wordt in de Wet op de jeugdzorg de subsidiëring van de vertrouwenspersoon geregeld.

De wijze waarop de vertrouwenspersoon in de Wet op de jeugdzorg is geregeld heeft ertoe geleid, dat in dit besluit met een enkel aanvullend voorschrift kon worden volstaan. Dit betreft bijvoorbeeld het verlenen van vrije toegang tot de gebouwen van het bureau jeugdzorg en de zorgaanbieders waar de jeugdigen kunnen verblijven en de plicht van het bureau jeugdzorg en de zorgaanbieders om aan de vertrouwenspersoon faciliteiten te verschaffen die deze nodig heeft voor de juiste uitoefening van zijn taak.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp

Ontwerp-besluit Wet op de jeugdzorg
1.
Ontwerp-besluit Wet op de jeugdzorg
Kamerstuk, 3-9-2003