Ingezonden persbericht


ROHM AND HAAS KIEST G-LOG TER ONDERSTEUNING MONDIALE LOGISTIEK

Bedrijf in chemische producten maakt gebruik van innovatieve logistiektechnologie om transportkosten te verlagen

Rotterdam, 3 September 2003-- G-Log maakt bekend dat Rohm and Haas heeft gekozen voor G-Log's Global Command and Control Center om hun mondiale logistiek- en transportsystemen efficiënter te maken en hun dienstverlening aan klanten te verbeteren. Rohm and Haas Company is een in Philadelphia gevestigd chemisch bedrijf met een omzet van 5.7 miljard dollar. "Het uniforme logistieke platform van G-Log is bij uitstek geschikt voor het doel dat Rohm and Haas Company zich heeft gesteld om hun efficiëntie in logistiek te maximaliseren", zegt Tom Archibald, vice-president manufacturing bij Rohm and Haas Company. "Het G-Log systeem levert exact aanpasbare, gemoderniseerde, en real-time optimalisatie van de transportbewegingen naar onze mondiale customerbase, en biedt bovendien de mogelijkheid nauwer en effectiever met onze transporteurs samen te werken."

Rohm and Haas verwacht een snelle ROI en aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren dankzij de consolidatie van lading, operationele efficiëntie, en de vervanging van legacy-systemen zodra de G-Log software volledig is geïmplementeerd.

"We zijn zeer verheugd om een hoogwaardig chemiebedrijf als Rohm and Haas toe te kunnen voegen aan onze groeiende lijst van blue-chip klanten", zegt David Cairns, CEO van G-Log. "Innovatieve ondernemingen realiseren zich dat zij een uniforme logistieke oplossing moeten hebben om efficiënter te kunnen werken om zo de beste service te kunnen bieden aan hun klanten. In tegenstelling tot traditionele transportsoftware ontstaan op basis van Noord-Amerikaanse truckspecifieke modi, levert G-Log een volledig mondiaal werkende oplossing, die alle transportmodi omvat, zoals rail, truck, schepen en vliegtuigen die bedrijfskritisch zijn voor de chemische en procesindustrieën."
-ends-

Over Rohm and Haas
Rohm and Haas is een wereldwijde producent van speciale chemische producten, met jaarlijkse verkopen van ongeveer $5.7 billion. De onderneming werkt met meer dan 100 plants en researchfaciliteiten in 25 landen. De technologie van Rohm and Haas is aanwezig in verf en coatings, lijmen en afdichtmaterialen, constructiematerialen, pc's en elektronische componenten, huishoudelijke schoonmaakproducten en duizenden alledaagse gebruiksproducten. Meer informatie over Rohm and Haas is beschikbaar op www.rohmhaas.com.

Over G-Log
G-Log is leverancier van web-native transportmanagementsystemen voor internationaal opererende bedrijven en logistieke dienstverleners. GC3(tm), G-Log's uitgebreide web-native logistieke platform, levert een volledige oplossing voor het beheer van complexe logistieke stromen, die verschillende landen, verscheidene goederenketens en vele vervoersmodaliteiten omspannen. Bedrijven kunnen daardoor de manier waarop zij hun logistieke zaken managen optimaliseren. Tot de klanten van G-Log behoren, DuPont, Exel, Family Dollar Stores, Giant Eagle, Tesco, and USCO Logistics.
G-Log is opgericht in 1999 en heeft ruim 170 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor van G-Log is gevestigd in Shelton, CT, en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Guildford, Surrey, UK. G-Log heeft kantoren verspreid over de Verenigde Staten en Europa.