REUMAFONDS

Amsterdam, 3 september 2003

Winnaar Support Award gezocht

De Support Award is een onderscheiding voor collegialiteit en inlevingsvermogen binnen een bedrijf of afdeling ten opzichte van een collega die reuma heeft. Na het overweldigende succes van vorig jaar looft initiator het Reumafonds ook dit jaar de prijs weer uit. Kandidaat-teams kunnen zich voor de Support Award aanmelden tot 15 oktober a.s. via www.reumafonds.nl.

Mensen met reuma willen vaak ondanks de pijn en bewegingsbeperkingen zo lang mogelijk blijven werken. Dankzij hun eigen motivatie en doorzettingsvermogen komen zij vaak een heel eind. Maar ook begrip en hulp van de collegas, werkgever of jobcoach kunnen een steun in de rug zijn.

Met de Support Award wil het Reumafonds teams of afdelingen die op deze positieve manier samenwerken in het zonnetje zetten. Het aanmelden van kandidaat-teams gebeurt via de werknemer met reuma. Collegas, werkgevers, arbodiensten, reïntegratiedeskundigen of patiëntenverenigingen kunnen tipgever zijn.

Nieuw dit jaar is de digitale vraagbaak. Op de site van het Reumafonds kan terecht voor vragen en informatie over reuma en werk in de praktijk. Op de site zijn zowel werknemers als een werkgever en een jobcoach vertegenwoordigd.
Kijk voor meer informatie op www.reumafonds.nl, doorklikken op Support Award.

Een deskundige jury bepaalt de winnaar van de Support Award 2003. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 8 december aanstaande tijdens het landelijke debat over Arbeid & Handicap. Dit debat wordt in het kader van het Europees jaar van mensen met een handicap door het Nationaal Comité 2003 georganiseerd in Den Haag.

Anderhalf miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Reuma is verantwoordelijk voor bijna een kwart van alle WAO-uitkeringen. Gezien het grote aantal mensen is het van maatschappelijk, economisch en sociaal belang dat werkkracht, vakkennis en ervaring van deze groep niet verloren gaan. Met de Support Award vraagt het Reumafonds op positieve wijze aandacht voor dit actuele onderwerp.

De Support Award wordt mede mogelijk gemaakt door United Restart, Stichting Instituut GAK en Nationaal Comité 2003.