Gemeente Zoetermeer

Bijna 9 miljoen voor herstructurering van bedrijventerreinen in Zuid-Holland

Het College van GS van de provincie ZH, heeft bijna 9 miljoen uitgetrokken voor herstructurering van bedrijventerreinen in Zuid-Holland. Daarvan komt een bedrag van ruim 265.000,00 beschikbaar voor het bedrijfsverzamelgebouw Palenstein.

Het geld komt uit het Ontwikkelingsfonds Bedrijventerreinen (OFB). Het OFB is een fonds dat door de provincie zelf wordt gevoed en waaruit economische investeringen worden gefinancierd.
Het bedrijfsverzamelgebouw Palenstein, eigendom van de gemeente Zoetermeer, heeft inmiddels de aangevraagde provinciale subsidie ten bedrage van 265.113,00 toegekend gekregen.

Met een ingrijpende renovatie van een bestaand kantoorgebouw in de wijk Palenstein door Delta Projectontwikkeling BV uit Dordrecht is eind 2002 het bedrijfsverzamelgebouw Palenstein gerealiseerd. Het bedrijvencentrum, groot circa 5.800 m² b.v.o. zal in twee fasen worden ingericht met kantoorunits voor startende ondernemers in de zakelijke dienstverlening. De verhuur van de eerste fase met 50 units is inmiddels per januari 2003 gestart en al voor circa de helft aan nieuwe bedrijvigheid uitgegeven.
De verbouw en inrichting van de 2e fase zijn inmiddels nagenoeg afgerond. De helft van deze verdieping is inmiddels voor een bepaalde periode verhuurd.

Achtergrond:
Herstructurering van bedrijventerreinen en aanleg van nieuwe terreinen is een van de speerpunten van het economisch beleid van het College van GS. Vorig jaar heeft de provincie voor deze terreinen tevergeefs een beroep gedaan op de TIPP-regeling van het Ministerie van Economische Zaken. De TIPP (Tender Investerings Programma Provincies) is de rijksbijdrage voor herstructurering van bedrijventerreinen. Om de uitvoering van de belangrijkste projecten toch mogelijk te maken legt de provincie nu zelf geld op tafel.

Laatste wijziging: 03-09-2003