Gemeente Zoetermeer

Driemanschap gaat bezuinigingen Stadswerken invullen

Chris de Graaf (gemeentesecretaris en algemeen directeur), Jelke Dijkstra (loco-gemeentesecretaris en directeur van de hoofdafdeling Welzijn) en Roel Houwer (interim-directeur Stadswerken) krijgen de leiding over de invulling van de bezuinigingstaakstelling van de hoofdafdeling Stadswerken. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dit besloten nadat dinsdagmiddag bleek dat het managementteam (MT) van Stadswerken slechts de helft van de taakstelling had gehaald. De leden van het MT Stadswerken behouden de leiding over hun afdelingen.

Naar het oordeel van Burgemeester en Wethouders is sprake van verkokering binnen de hoofdafdeling Stadswerken. Hierdoor kan geen integrale afweging in de bezuinigingstaakstelling worden gemaakt.

Bij Stadswerken ligt een bezuinigingstaakstelling van 3,5 miljoen euro. De helft hiervan is inmiddels ingevuld. Op donderdag 6 november vindt de Begrotingsraad plaats. Het college verwacht dat de opgelegde bezuinigings-taakstelling dan volledig zal zijn ingevuld.

Laatste wijziging: 03-09-2003