Programmabureau Advies Overheid.nl

Overheid.nl Monitor 2003: bepaal uw eigen resultaat!

In oktober voert Advies Overheid.nl voor de 5e keer het jaarlijkse onderzoek Kwaliteitsmonitor Overheidswebsites uit: Overheid.nl Monitor 2003. Direct na afronding van deze inventarisatie wordt de analyse en de rapportage ter hand genomen. De resultaten van het onderzoek zullen begin 2004 bekend gemaakt worden. Voor het eerst wordt bij het onderzoek nu ook de medewerking van de overheden zelf gevraagd.

De webbeheerders van de 1142 in het onderzoek opgenomen overheidswebsites kunnen zlf de checklist online invullen. De aangeleverde gegevens worden natuurlijk nog wel door Advies Overheid.nl gecontroleerd.

De checklists zijn, ten opzichte van het vorig jaar, weer flink gewijzigd. Items die nauwelijks meer iets zeggen, bijvoorbeeld doordat inmiddels (bijna) alle overheden hetzelfde scoren, zijn eruit weggelaten, nieuwe items zijn toegevoegd. Online ingediende invulformulieren kunnen nog tot 26 september worden gemuteerd. Het is zodoende mogelijk in september nog kwalitatieve verbeteringen aan te brengen, die ook nog zullen worden verwerkt in het onderzoek Overheid.nl Monitor 2003.

Nieuwe ranglijsten
Direct na afronding van de inventarisatie in oktober zal een deelverzameling van de gegevens online worden gepresenteerd in het continue deel van Overheid.nl Monitor op www.advies.overheid.nl. Dit betreft alleen gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries. De online-ranglijsten zullen dan ook weer opnieuw opgesteld worden. Sinds dit voorjaar zijn er zelfs al gemeenten, die met de huidige checklist een 100%-score behalen. Het is natuurlijk niet zo, dat deze websites perfect zijn. Advies Overheid.nl scherpt de criteria jaarlijks dus verder aan.

Onze aanbieding aan webbeheerders
Op www.advies.overheid.nl/monitor2003 treft u de mogelijkheid om zelf de checklist voor uw eigen website in te vullen. U vraagt hiervoor online een toegangscode/wachtwoord voor uw eigen invulformulier en kunt de checklist zelf ter hand nemen. Tot 26 september 2003 blijft het mogelijk om de checklist in te vullen en wijzigingen aan te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor het participeren aan Overheid.nl Monitor 2003!!

www.ictu.nl