Vlaamse overheid

Minister Vanderpoorten heeft kennis genomen van het ontslag van de afgevaardigd bestuurder van de Raad van het Gemeenschapsonderwijs (Rago).

De minister wenst haar appreciatie voor het werk en de persoonlijke inzet van Peter Steenhaut te onderlijnen. Hij was de eerste voorzitter van de Autonome Raad voor het Gemeenschapsonderwijs (Argo) en begeleidde in die functie het proces van de overgang van het centraal georganiseerde rijksonderwijs naar het gedecentraliseerde gemeenschapsonderwijs.

Steenhaut was het eerste gezicht van het gemeenschapsonderwijs na het rijksonderwijs dat rechtstreeks onder de ministers van onderwijs viel.

Hij heeft ook bij het uitvoeren van het tweede bijzondere decreet (1998) een centrale rol gespeeld en zo de versterkte autonomie van het lokale niveau (via de scholengroepen) mee helpen realiseren.

Hij begeleidde ook de overgang van het hoger onderwijs van het gemeenschapsonderwijs naar de Vlaamse Autonome Hogescholen.

Ten slotte wenst de minister de heer Steenhaut te danken voor de rol die hij persoonlijk speelde bij het tot stand komen van het gelijke onderwijskansendecreet en bij de uitvoering ervan.

info : Jo De Ro, woordvoerder van
minister Vanderpoorten - gsm (0475) 98 33 73 tel. (02)553 99 23 - fax. (02) 553 99 19 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be
---

Virusmeldingen in e-mails van de Vlaamse overheid
---

Al onze uitgaande e-mailberichten worden gescand op virussen. Dat betekent dat u een persbericht kunt ontvangen waarin staat dat een virus verwijderd werd. In dat geval hoeft u zich geen zorgen te maken omdat de schadelijke data al gewist werden voordat het mailbericht bij u aankwam. De Vlaamse overheid houdt haar antivirus-programma's up-to-date, maar kan niet garanderen dat die bescherming bieden tegen alle virussen.


---

Hoe kunt u het abonnement op de persberichten van de Vlaamse overheid opzeggen?

---

U kunt uw abonnement opzeggen via
http://www.vlaanderen.be/persberichten/uitschrijven/

U kunt hetzelfde doen door een e-mail te sturen naar listserv@verzendlijst.vlaanderen.be
met de volgende boodschap in het
corpusgedeelte (body) van uw e-mailbericht:

unsubscribe persmededelingen

De onderwerpregel van het bericht kunt u vrij kiezen.