Politie Zaanstreek-waterland



13:26 02-SEP-03
loc.: WORMER, DORPSSTRAAT

Vijf buitenboordmotoren gestolen

Bij de politie zijn inmiddels vijf aangiftes binnengekomen van diefstal van buitenboordmotoren vanuit de Karnsloot in Wormer. In alle gevallen vond de diefstal tussen afgelopen vrijdagmiddag of -nacht en zaterdagochtend plaats. In één geval werd een boot vanaf een steiger achter een woning versleept naar de Karnsloot. Daar werd de boot de kant op getrokken en werd de buitenboordmotor meegenomen.

16:17 02-SEP-03
loc.: WIJDEWORMER, A7

Fietser op A7

Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat er een man over de A7 aan het fietsen was. Ter plaatse bleek dat de man, die met zijn camper onderweg was naar Zaandam, zonder benzine was komen te staan. Hierop stapte hij op fiets en reed terug naar Purmerend om benzine te gaan halen. Gelukkig kwam de man weer veilig aan bij zijn camper en kon zijn weg vervolgen.

19:32 02-SEP-03
LOC: ZAANDAM, TWISKEWEG

Fietsster en zoontje gewond na aanrijding

Een 25-jarige fietsster uit Zaandam en haar 3-jarige zoontje werden naar het VU ziekenhuis in Amsterdam gebracht, nadat zij bij een aanrijding gewond waren geraakt. De vrouw brak een been en kreeg, evenals haar achterop haar fiets zittende zoontje, schaafwonden in haar gezicht. De aanrijding ontstond toen de vrouw komende uit de Klipperstraat de Twiskeweg over stak. Zij had een links van haar over de Twiskeweg naderende personenauto wel gezien, doch deze reed erg langzaam ter hoogte van een bushalte en met een knipperlicht naar rechts uit. De fietsster dacht, dat er personen uit de auto zouden stappen en dat zij daarom wel kon oversteken. De 22-jarige automobilist was op zoek naar een zijstraat en reed daardoor langzaam. Toen hij zag dat er geen zijstraat was, heeft hij vermoedelijk gas gegeven op het moment dat de vrouw overstak.

02:36 03-SEP-03
LOC: MONNICKENDAM, FLUWELEN BURGWAL

Jongens aangehouden voor poging diefstal van een bootje

Een 18 en twee 19-jarige jongens, allen uit Monnickendam, werden door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een bootje. Een politieman in zijn vrije tijd zag de jongens bezig met het bootje en waarschuwde zijn collega's. Aan de hand van de door de getuige verstrekte signalementen, konden de agenten de jongens even verderop bij een brug aanhouden. Zij waren in het bezit van een oranje dekzeil van het bootje. Na hun aanhouding verklaarden de jongens, dat zij met het zeil de brug wilden blokkeren. De verdachten werden ingesloten.

04:57 03-SEP-03
loc.: ZAANDAM, HOOFDTOCHT

Drie mannen aangehouden in industriegebied

Ondermeer op basis van de Opiumwet, zijn woensdagochtend op de Daalderweg drie mannen van rond de 35 jaar uit Zoetermeer en Den Haag aangehouden. Surveillerende agenten troffen op de Daalderweg in eerste instantie alleen de bestelbus van het drietal aan, met daarin inbrekerswerktuigen en een zak met plantendelen van hennep. Even later werden de mannen op de Hoofdtocht in de kraag gevat. Tijdens een onderzoek in de omgeving werd een tas met gereedschap gevonden.
In het industriegebied Westerspoor werd de afgelopen weken een aantal keer ingebroken in verschillende bedrijfsunits. Onderzocht wordt of de mannen daar iets mee te maken hebben.

06:55 03-SEP-03
loc.: KROMMENIE
Afdreiging naar aanleiding van beroving
Een 18-jarige jongen uit Krommenie kwam naar het politiebureau om te vertellen dat hij eerder dit jaar in de trein ter hoogte van het Centraal Station in Amsterdam een beroving had gepleegd. Hij had een portemonnee uit de handen van een man getrokken en was ermee vandoor gegaan. De Krommeniër kwam hiermee naar voren om onder een afdreiging uit te komen. Een 17-jarige plaatsgenoot was dit incident namelijk ter ore gekomen, en dreigde hem bij de politie aan te geven als hij hem geen geld gaf. Omdat de jongen maar bleef vragen om meer geld, koos de Krommeniër eieren voor zijn geld en stapte zelf naar de politie. De 17-jarige werd in zijn woning aangehouden. De 18-jarige zal nader worden gehoord over de beroving.
(03-046567)

08:33 03-SEP-03
LOC: LANDSMEER, HARPOENIER

Auto weg na woninginbraak

Bij een woninginbraak in de afgelopen nacht heeft men de autosleutels en de bijbehorende auto van de bewoner weggenomen. Men was de woning binnengekomen door het slot van de voordeur te forceren. Ook nam men een handtas, twee telefoons en een portemonnee weg. De bewoners hebben niets van de inbraak gemerkt.

12:03 03-SEP-03
LOC: ZAANDAM, A8

Vrouw aangehouden in een gestolen auto

Een 30-jarige vrouw uit Alkmaar werd door de politie aangehouden, omdat zij in een gestolen auto reed. De politie van de regio Noord Holland Noord gaf aan de meldkamer van onze regio door, dat er in Alkmaar een auto was gestolen en dat deze auto, samen met de auto waarin de vrouw werd aangehouden, in de richting van de A8 reed. Agenten van onze regio vatten post op de A8 en troffen één van de gesignaleerde auto's zonder bestuurder bij een benzinestation aan. Toen de vrouw daar even later mee wilde wegrijden werd zij aangehouden. De draden van de het contactslot van de auto waren doorverbonden. Ook troffen de agenten op de achterbank een in Alkmaar gestolen autoradio aan. De tweede auto werd niet meer gevonden. De verdachte zal aan de politie van Noord Holland Noord worden overgedragen. Zij is een bekende van de politie aldaar.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-030903



10:15-11:15 02-SEP-03
WORMERVEER, KERKSTRAAT
Autogordelcontrole
Op verschillende plaatsen in Zaanstad werden automobilisten en passagiers dinsdag op het dragen van de autogordel gecontroleerd. In totaal werden 26 mensen bekeurd. Op de Kerkstraat in Wormerveer ontvingen dinsdagochtend dertien inzittenden een boete. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie droegen vier mensen geen autogordel en werd een bestuurder die het kenteken verkeerd had gemonteerd, ook bekeurd. Op de Guisweg in Zaandijk werden negen mensen staande gehouden.

08;00-11:20 02-SEPT-03
EDAM, OOSTERWEG

Veel hardrijders

Op de Oosterweg in Edam (60 km per uur) werd dinsdagochtend op snelheid gecontroleerd. Van alle passanten hield 12,5 % zich niet aan de snelheid. De hoogste snelheid bedroeg 87 km per uur.

08:00-11:45 02-SEPT-03
ILPENDAM, JAAGWEG
15:45-17:30 03-SEPT-03
MARKEN, PROVINCIALEWEG N518

Snelheidscontroles

Dinsdag werd op de Jaagweg in Ilpendam en op de Provincialeweg N518 in Marken een snelheidscontrole gehouden. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogste snelheid werd gemeten op de Jaagweg en bedroeg 121 km per uur. De meeste hardrijders waren te vinden op de Provincialeweg N518; in Marken reed één op de tien bestuurders te hard. In Ilpendam hield minder dan één procent van alle automobilisten zich niet aan de snelheid.


---- --