1e persbericht van woensdag 2003

Eindhoven 3-9-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Politie vindt een kilo cocaïne in woning

Na een onderzoek heeft de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit van de Politie Brabant Zuid-Oost dinsdagavond rond 21.00 uur een inval gedaan in een woning in het stadsdeel Tongelre. In het pand werd ruim een kilo cocaïne met een straatwaarde van ongeveer 55.000 Euro aangetroffen. Vier Antilianen, twee vrouwen van 23 en 33 jaar uit Tilburg en Eindhoven en twee mannen van 24 en 36 jaar eveneens uit Tilburg en Eindhoven, werden aangehouden als verdachte van handel in harddrugs. De 33-jarige verdachte vrouw wordt ervan verdacht de bolletjesslikker te zijn. Vermoedelijk heeft zij de drugs vanuit Curaçao naar Nederland gesmokkeld. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Politie pakt overlastveroorzaker aan

De politie heeft de laatste tijd diverse overlastmeldingen binnengekregen van een man die met een heftruck door de wijk Brouwhuis rijdt. Ook dinsdagmiddag rond 15.30 uur kwam weer een overlastmelding binnen. De politie, die direct de wijk in ging, kon de 60-jarige verdachte man uit Helmond dit keer op heterdaad betrappen op de Rector Heuvelsstraat, terwijl hij daar met zijn heftruck over de straat reed. Op de heftruck zaten nog twee jongeren en hun fietsen hingen aan de vork van de heftruck. De heftruck van de man is in beslag genomen evenals twee heftrucks, die ook nog van de man zijn, en op de openbare weg bij zijn woning in Brouwhuis stonden. De buurtbrigadier was op de hoogte van de overlast en heeft diverse keren contact gezocht met de verdachte om dit te doen stoppen. De verdachte heeft dit echter aan zijn laars gelapt en is doorgegaan met het heftruck rijden in de buurt. Dinsdagmiddag betrapte de politie de man op heterdaad. Naast de in beslagname van de heftrucks wordt tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van mishandeling vriendin aangehouden

In zijn woning in Helmond West is dinsdagavond rond 19.15 uur een 38-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 26-jarige Helmondse vriendin kort voor zijn aanhouding. Dit gebeurde in zijn woning. De vrouw werd geslagen en geschopt en liep diverse kneuzingen op aan haar voet, arm en in haar gezicht. De vrouw is naar het ziekenhuis gegaan. Na behandeling mocht ze naar huis. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Verdachte van bedreiging aangehouden

Op de Govert Flinckstraat is woensdagochtend rond 3.15 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding zijn 42-jarige vriendin in haar woning aan de Govert Flinckstraat hebben bedreigd met de dood. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau en de cel ingegaan.

Helmond: Verwarde man aangehouden

In zijn woning in Helmond West is dinsdagavond rond 22.00 uur een 47-jarige man onder hevig verzet aangehouden. De verdachte zou eerder die avond diverse bierkratten en enige tientallen lege bierflesjes in de tuinen van zijn buren en op straat hebben gegooid. Ook was de man behoorlijk luidruchtig te keer gegaan. Bij de aanhouding is pepperspray gebruikt. De man is het hulpverleningstraject ingegaan.

Aarle Rixtel: Verdachte aangehouden

Dinsdagmorgen om 07.20 uur is in Aarle Rixtel een 45-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht onzedelijke handelingen met een minderjarige te hebben gepleegd. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Bergeijk: Drie vrouwen gewond

Op het Eykereind zijn dinsdagavond rond 20.15 uur drie vrouwen uit Bergeijk gewond geraakt bij een verkeersongeluk. Het ongeluk gebeurde toen een 59-jarige automobilist uit Bergeijk vanuit de Schutsboom linksaf sloeg om het Eykereind op te rijden. Hierbij botste hij tegen de auto van een 20-jarige bestuurster uit Bergeijk die vanuit het centrum van Bergeijk over het Eykereind reed. De auto van de vrouw ging tollen en botste frontaal op de auto van een 87-jarige vrouw die uit tegengestelde richting aan kwam rijden. De twee automobilisten en een 19-jarige inzittende raakten gewond. Het 20-jarige slachtoffer liep knieletsel op en het 19-jarige slachtoffer klaagde over haar nek. De verwondingen van de 87-jarige vrouw zijn nog onbekend. De drie slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.