Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-09-2003 Maastricht; insuline verloren, politie waarschuwt voor onbev Woensdag, 3 september 2003

District Maastricht

Maastricht; insuline verloren, politie waarschuwt voor onbevoegd gebruik

Een 21-jarige man uit Meerssen heeft bij de politie gemeld dat hij vanmorgen, woensdagmorgen 3 september op de Heggenstraat in Maastricht een insuline-injectiespuit, enkele gebruikte naalden, alsmede een volle ampul insuline had verloren. De politie waarschuwt ervoor dat het onbevoegd alsook ondeskundig gebruik van de insuline en de gebruikte naalden, met name ook door kinderen, zeer gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Daarbij is het niet ondenkbeeldig dat bij onbevoegd gebruik van de insuline de persoon in kwestie in coma kan geraken en uiteindelijk zelfs de dood ten gevolg kan hebben.

Het geheel zat in een rood plastic doosje dat zich in een plastic draagtas van een speelgoedwinkel bevond. Het onbevoegd alsook ondeskundig gebruik van de insuline en de gebruikte naalden, met name ook door kinderen, kan zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarbij is het niet ondenkbeeldig dat bij onbevoegd gebruik van de insuline, met name gezien het grote aantal eenheden (300 eenheden), de persoon in kwestie in coma kan geraken en uiteindelijk zelfs de dood ten gevolg kan hebben. De politie waarschuwt hier dan ook voor en verzoekt mensen die deze spullen mogelijk hebben gevonden, meteen bij de politie te bezorgen of de politie te waarschuwen (telefoon 0900 - 8844).