PSZVS
http://www.pauwsanderszeilstra.nl

www.ISPwijzer.nl geheel vernieuwd

Vanaf vandaag kunnen scholen de vernieuwde website www.ISPwijzer.nl bekijken. De site biedt scholen en instellingen hulp bij het kiezen van een internet dienstverlener, oftewel Internet Service Provider (ISP). Per 1 januari 2004 kunnen scholen zelf kiezen bij welke aanbieders (ISPs) zij hun internettoegang en diensten willen afnemen.

Naast informatie bevat de site voor iedere stap in het besluitvormingsproces handige instrumenten, zoals stappenplannen en checklists, die men kan toepassen op de eigen situatie. Een voorbeeld hiervan is de Online Tool voor ISP Selectie (OTIS). Hiermee kunnen scholen en instellingen uit de ISPs de aanbieders kiezen die producten en diensten leveren die aansluiten bij hun vraag. In OTIS staan alle aanbieders die de Kwaliteitsregeling hebben onderschreven. Via OTIS is het mogelijk om met één druk op de knop bij verschillende ISPs informatie of een offerte op te vragen.

www.ISPwijzer.nl is een onafhankelijk platform en informatiepunt voor scholen en instellingen voor primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (BVE) en landbouwonderwijs (LO). www.ISPwijzer.nl is op verzoek van het ministerie van OCW ingericht door Stichting Ict op School en Stichting Kennisnet.
www.ISPwijzer.nl is een van de centrale voorzieningen die worden ingericht in verband met het beleid Internetvoorzieningen voor het onderwijs na 2003. Daarnaast wordt het Platform content en diensten ingericht door Stichting Kennisnet om de toegang tot aan Kennisnet gerelateerde hoogwaardige educatieve content en diensten te garanderen. Tenslotte heeft Stichting Ict op School samen met NLIP, de branchevereniging voor ISPs een Kwaliteitsregeling voor ISPs ontwikkeld die scholen extra zekerheid geeft bij het aangaan van een contract met een ISP.