Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



Datum: 3 september 2003


P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



3 september 2003



Viertal autokrakers aangehouden



13 autokraken en twee inbraken opgelost


Wapenveld- 2/9- Met de aanhouding van een viertal autokrakers, heeft de politie op de NW Veluwe een onderzoek afgerond waarbij in totaal 13 auto-inbraken werden opgelost. Deze inbraken vonden plaats in Oene (4), Epe (1), Vierhouten (5), Elburg (1) en Gramsbergen (2). Ook konden via deze verdachten een tweetal inbraken in Oene, één in een schuur en één in een bedrijf worden opgelost. Uit de auto's verdwenen met name CD's en autoradio's. Uit een schuur in Oene verdween gereedschap en uit een bedrijf in Oene verdween zo'n 20 kg. vlees.
De vier mannen die werden aangehouden betreffen twee mannen van 18 en 22 jaar uit Epe, een 17 jarige man uit Heerde en een 26 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
De mannen pleegden de feiten in wisselende samenstelling.
De politie kwam de mannen op het spoor toen zij twee van hen, de 17 en 26 jarige man begin juli slapend aantrof in een auto aan de Zandbergen in Wapenveld. In de auto werden verschillende van diefstal afkomstige goederen aangetroffen.
Het tweetal werd voor nader onderzoek ingesloten.Uit het verdere onderzoek kwamen de eerdergenoemde feiten en de twee andere verdachten in beeld.


Niets er in - Niets er uit !

Het oplossen en voorkomen van autokraken is dit jaar een speerpunt van de politie op de NW Veluwe. Met de "slogan "Niets er in .. Niets er uit !", controleren alle politieteams regelmatig op parkeer- en andere plaatsen de geparkeerde auto's op een correcte afsluiting en of er wel of geen waardevolle goederen in het zicht liggen. Via een kennisgeving achter de ruitenwisser van de gecontroleerde auto's, geven de politiemensen de waardering "prima" als de auto is afgesloten en geen buit in het zicht ligt. De automobilist wiens auto niet is afgesloten of wanneer er buit, waardevolle spullen in het zicht liggen, krijgt de waardering "fout".
De politie hoopt met de actie het gedrag van de automobilisten te beïnvloeden en op die manier de autokraken te verminderen. Aan de gemeenten op de NW Veluwe is gevraagd de actie te ondersteunen door borden en spandoeken te plaatsen.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top





038-375 10 50
---- --