Gemeente De Ronde Venen

Dijkverschuiving Ringvaart te Wilnis ( 13 )
03-09-2003

Werkbezoek Wilnis Kroonprins Willem Alexander en staatssecretaris Melanie Schultz

Kroonprins Willem Alexander en staatssecretaris Melanie Schultz van het ministerie van Verkeer en Waterstaat hebben woensdagmorgen van elf tot twaalf uur een werkbezoek gebracht aan het getroffen gebied van de dijkverschuiving in Wilnis. Ze zijn daar ontvangen door burgemeester Marianne Burgman van de gemeente De Ronde Venen.

Het bezoek was tweeledig. Buiten het persoonlijk verhaal van de getroffenen in Wilnis waren zowel Prins Willem Alexander als de staatssecretaris Melanie Schultz geĂŻnteresseerd in de technische achtergrond van de dijkdoorbraak. Om een goed beeld van de situatie te krijgen is het gezelschap eerst door dijkgraaf Johan de Bondt bijgepraat op het kantoor van het AGV in Hilversum. Daarna is men afgereisd naar Wilnis om bij de weggeslagen dijk te gaan kijken.

Tenslotte zijn Prins Willem Alexander en staatssecretaris Melanie Schultz spontaan in gesprek geraakt met getroffen van de overstroomde wijk. Zowel prins Willen Alexander als mevrouw Schultz spraken hun sympathie en betrokkenheid uit naar de gedupeerden uit de wijk in Wilnis