Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 3-09-2003
Berichten woensdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Bromfietser gewond
BOVENSMILDE - Een 52 jr. bromfietser uit Assen is woensdagmorgen met letsel aan rug en schouders overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Op de kruising van de Kanaalweg met de Grietmanswijk in Bovensmilde kwam hij in botsing met een vrachtauto bestuurd door een 21 jr. man uit Drouwenermond. De bromfietser verleende geen voorrang.

Verkeerscontroles
EMMEN - Woensdagmorgen hield de politie op de Kerkhoflaan in Emmen een bromfietscontrole. Van de 55 gecontroleerde bromfietsers kregen er 30 een bekeuring. 26 voor een te hoog vermogen. Twee voor het niet dragen van de helm, een voor het niet in bezit hebben van het bromfietscertificaat en een omdat de bromfiets niet verzekerd was. Deze eigenaar deed afstand van zijn bromfiets.

HOOGEVEEN - Dinsdagmiddag controleerde de politie in Hoogeveen de schoolgaande jeugd. Dit gebeurde op Het Haagje. 24 scholieren werden bekeurd voor het niet rechts rijden en het schuin oversteken van de kruising. Een bromfietser werd bekeurd omdat het vermogen te hoog was en hij niet de juiste bromfietsplaat voerde.

Auto`s gestolen
ASSEN - Tussen dinsdagmiddag en woensdagmorgen zijn in Assen twee auto`s gestolen. Vanaf een parkeerplaats aan het Lippepad is een goudkleurige Seat personenauto gestolen. Van een parkeerplaats aan de Bremstraat verdween een Rode Peugeot 205.

Inbraken
EELDE - Uit een woning aan de Dievelings in Eelde is in de nacht van dinsdag op woensdag een klein bedrag aan geld gestolen. Men kwam vermoedelijk binnen door met een haakje via de brievenbus de deur te openen.

MEPPEL - Door een deur te forceren drongen onbekenden in de nacht van dinsdag op woensdag binnen in een woning aan de Stationsweg in Meppel. Men verdween met geld en een draagbare computer.

Kat aangeschoten
politie zoekt getuigen
EMMEN - In de omgeving van De Traden in Emmen heeft een onbekende met een luchtbuks een kat aangeschoten. Het dier werd geraakt in de kaak en in een poot. Een dierenarts verwijderde het kogeltje uit de kaak. Uit het pootje lukte niet en de kans is groot dat de poot geamputeerd moet worden. De eigenaresse van het dier woont aan De Traden en zij meldde woensdagmorgen deze ernstige dierenmishandeling. De politie hoopt dat er mensen zijn die weten wie geschoten heeft en dit aan de politie in Emmen zullen melden.