Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (3/9)

Oosterhout, woensdag 3 september 2003

Scooter botst op koe
DE MOER: Op dinsdagavond 02 september 2003 raakt een scooterrijder gewond bij een bizar verkeersongeval. Hij botste namelijk frontaal op een Schotse Hooglander. Het ongeval gebeurde rond 23.10 uur op de Middelstraat. De bromfietser werd bestuurd door een 17-jarige inwoner uit De Moer. Hij reed over het fietspad en zag de koe te laat. Door de botsing kwam die scooterrijder ten val en is voor onderzoek naar het ziekenhuis te Tilburg gebracht. Achteraf bleek dat hij zijn pols gebroken had. De koe werd door de botsing gedood en de bromfiets liep zware schade op. Het fietspad ligt in een oversteekgebied voor de Schotse Hooglanders. Aan het begin en einde van dit oversteekgebied liggen zogenaamde wildroosters in het wegdek. Daarnaast worden weggebruikers door middel van waarschuwingsborden geattendeerd op de overstekende koeien. Ter plaatse is overigens geen openbare straatverlichting.

Politie rolt hennepkwekerij op
DONGEN: De politie ontmantelde op woensdag 3 september een hennepkwekerij aan de Kalmoestuin in Dongen. De kwekerij was gevestigd in een caravan en bestond uit circa 600 planten. Op basis van tips was de politie de hennepkwekerij op het spoor gekomen. Alle planten en overige onderdelen van de installatie zijn in beslaggenomen en vernietigd. Een aantal henneptopjes bemonsterd om te onderzoeken op kwaliteit. In de loop van de middag meldde de eigenaar van de kwekerij zich bij de politie. De man bekende de kwekerij te hebben opgezet uit financieel gewin. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.Vermoedelijk is er ook gefraudeerd met de stroomvoorziening. Essent stelt daartoe een nader onderzoek in.

Politiecontroles project "De scholen zijn weer begonnen" RAAMSDONKSVEER:Van 13.00 uur tot 16.30 uur besteedde de politie weer aandacht aan het project De scholen zijn weer begonnen. De politie zette daarbij een onopvallende motor in om verkeerstoezicht te houden rond de schoolgaande jeugd in de gehele gemeente. Hierbij zijn in totaal 13 bekeuringen uitgeschreven;
3x voor het niet vastzitten van kinderen achterin
1x voor het niet vastzitten van kinderen voorin
5x voor rijden met de fiets in strijd met geslotenverklaring (Keizersdijk)

2x voor het niet dragen van een helm op de bromfiets
1x voor het voeren van onjuist kenteken op aanhangwagen
1x voor het voeren van onjuist kenteken op motor

Snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen
Op dinsdag 2 september werden er door de politie twee snelheidscontroles gehouden.
MADE:Op de Crullaan (max. 50 km/u) werd van 09.15 uur tot 13.15 uur gecontroleerd.
Aantal pasanten: 1372
Overtredingen: 24
Hoogste snelheid: 78 km /u
Bijzonderheid: 2 bromfietsers met snelheden van 58 en 72 km/u. HOOGE ZWALUWE:Op de Spoorstraat (30 km-zone) werd van 13.45 uur tot 15.30 uur gecontroleerd.
Aantal passanten: 296
Overtredingen: 50 (waarvan 9 bromfietsers)
Hoogste snelheid: 57 km/u.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
MADE: Op woensdag 3 september is door de politie een hennepkwekerij ontmanteld in de Nachtegaalstraat. Op de zolder trof de politie 212 hennepplanten aan onder kunstlicht. De 24-jarige bewoonster is door de politie aangehouden en gehoord. De plantjes zijn bemonsterd en daarna vernietigd. Essent heeft stroom van de bewuste woning uitgeschakeld en de elektriciteitsmeter meegenomen. Dit in verband met vermoedelijke fraude.

Jeugdige winkeldievegge aangehouden
WAALWIJK: Op dinsdagmiddag 2 september werd een minderjarig meisje op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in winkelcentrum De Els. Bij controle bleek zij al eerder aangehouden te zijn terzake winkeldiefstal. Daarom kan ze nu niet meer via bureau HALT een alternatieve straf krijgen. De politie maakte dit keer proces-verbaal tegen haar op en informeerde de Raad voor Kinderbescherming.

Foutparkeerder bedreigt parkeercontroleur met de dood WAALWIJK: De politie arresteerde een 37-jarige inwoner van Waalwijk op verdenking van bedreiging. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 2 september omstreeks 14.30. De verdachte bedreigde in de Grotestraat een parkeercontroleur. Hij was het niet eens met de naheffingsaanslag (lees: boete) omdat hij eerder geen parkeergeld had betaald. Hij bedreigde de parkeercontroleur met de dood. De politie heeft de verdachte ter plaatse aangehouden. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hooibalen in brand
OOSTERHOUT: Op dinsdag 2 september omstreeks 23.00 uur stond er op de Burgemeester Holtroplaan in Oosterhout, ter hoogte van Buurstede, een vijftal hooibalen in brand. De brandweer heeft de hooibalen uit elkaar getrokken en geblust. De oorzaak van de brand in niet bekend.

Politie waarschuwt voor oplichting van nabestaanden OOSTERHOUT: De nabestaanden van een overledene deden aangifte bij de politie van poging tot oplichting. De familie had na, het overlijden van een dierbare, een overlijdensadvertentie geplaatst in een landelijk dagblad. Uiteraard stond er onder de advertentie een adres vermeld. Vier dagen na plaatsing van de overlijdensadvertentie viel er een vreemde rekening op de deurmat van de overledene. Het rekeningbedrag bedroeg 93,25. In de rekening werd gesuggereerd dat de overledene kort voor het overlijden nog een bijbel en een heilige kaars besteld had bij een bedrijfje in Arnhem. Uiteraard zocht de familie dit uit, waarbij bleek dat dit helemaal niet het geval was. De Oosterhoutse politie nam de aangifte op en stelde een nader onderzoek in. Uit contacten de politie in Duiven (bij Arnhem) bleek dat dit geval niet op zichzelf stond. Daar waren de laatste week al drie andere klachten binnengekomen van soortgelijke praktijken die elders in het land gepleegd waren. De Oosterhoutse aangifte is naar Duiven doorgestuurd, alwaar het onderzoek naar het dubieuze bedrijfje wordt gecoördineerd.
De politie gaat er van uit dat de oplichters hun slag proberen te slaan in een tijd waarin nabestaanden het toch al moeilijk hebben. Wellicht wordt in een periode van de rekening dan maar in goed vertrouwen voldaan.

Dronken man krijgt rijverbod
OOSTERHOUT: Op dinsdagavond 2 september omstreeks 20.50 uur trof de politie op de parkeerplaats Kalix Berna (langs de A 27) een 45-jarige man aan. De Dongenaar lag in zijn auto te slapen, terwijl de motor van zijn auto nog draaide. Bij controle bleek dat de man bloeddoorlopen ogen had en dat zijn adem riekte naar alcohol. Verder was de man zeer onvast ter been. Bij de blaastest bleek hij teveel te hebben gedronken. Om te voorkomen dat de man in deze toestand zou gaan rijden, kreeg hij een rijverbod van 18 uur opgelegd.

Bron: Jeroen Steenmeijer