Ingezonden persbericht


Gemeente start met extra toezicht in Molenvliet

BARENDRECHT - Met ingang van komend weekend start de gemeente Barendrecht met extra toezicht in de wijk Molenvliet. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zullen op vrijdag en zaterdag 's avonds en 's nachts door de wijk surveilleren, met name op de plaatsen waar veel overlast is. Alles gaat in nauwe samenspraak met de politie, die in de wijk uiteraard ook gewoon de reguliere werkzaamheden blijft uitvoeren. Het extra toezicht in Molenvliet duurt in ieder geval tot het eind van dit jaar. Voor de periode daarna wordt momenteel een gemeentebrede oplossing voorbereid. De inzet van toezichthouders is daarbij een wens van het college van burgemeester en wethouders.

Al geruime tijd is er sprake overlast in de wijk Molenvliet. Met name rondom de Stellingmolen, in de omgeving van het schoolplein van basisschool de Draaimolen en de Groen van Prinsterer school zorgen jongeren voor veel overlast. Het betreft voornamelijk geluidsoverlast (opgevoerde brommers en muziekinstallaties), drankgebruik, vernielingen en urineren op de speelplaats. Omwonenden klagen hier regelmatig over bij politie en gemeente. Met de extra surveillances van de beveiligingsmedewerkers is voor de rest van dit jaar een bedrag gemoeid van ruim 15.000 euro.

Veiligheidsbeleid
In oktober vergadert de Barendrechtse gemeenteraad over het veiligheidsplan voor de jaren 2003 tot 2006. In dit plan komen diverse zaken aan de orde die betrekking hebben op het centrale onderwerp veiligheid. Jeugd & veiligheid en het terugdringen van criminaliteit zijn daarbij belangrijke items. Ook worden er in het plan speerpunten genoemd. Wanneer de gemeenteraad met het plan instemt krijgt Barendrecht per 2004 extra toezicht in de gehele gemeente. Welke vorm daarvoor wordt gekozen is op dit moment echter nog niet precies duidelijk.

Noot voor de pers,