Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Doorbraak in notebooktechnologie.

De nieuwe Advance VX8900 geeft een andere dimensie aan het gebruik van notebooks.

Heemstede, 3 september 2003 - Advance Technology, al meer dan 20 jaar specialist in draagbare en innovatieve producten, introduceert per direct het nieuwe Advance VX8900 notebook. De VX8900 is in heel Nederland en België verkrijgbaar.

De ontwikkeling op het gebied van pc's en notebooks neemt een steeds snellere wending. Zo ook de vraag naar mobiele oplossingen. Marktonderzoekbureaus (o.a. Gartner) signaleren een toenemende vraag naar notebooks. Daardoor worden er ook steeds hogere eisen gesteld aan een notebook. Het notebook wordt vandaag de dag al als desktopvervanger gezien. De Advance VX8900 kan niet alleen als desktop vervanger worden ingezet, maar ook als mobiele server, multimediastation en als videobewerkingsstation. Door diverse nieuwe technologieën laat de Advance VX8900 de concurrentie ver achter.

De Advance VX8900 is uniek in Nederland. Als opvolger van de legendarische Advance VX8800 beschikt de VX8900 al over een full size toetsenbord met numeriek gedeelte, een 16" SXGA TFT-scherm (1280x1024) en de mogelijkheid om meerdere harddisks te herbergen. Nu is daar nog een hele reeks features aan toegevoegd.

De VX8900 maakt gebruik van de nieuwste Intel Pentium 4 processoren tot 3.6GHz en een Front Side Bus van 800MHz (FSB zorgt voor de datadoorvoer van en naar de processor tussen de verschillende onderdelen).

RAID 0 en 1 waren voorheen alleen gemeengoed bij desktops en servers. Maar Advance zet hier een nieuwe standaard neer door dit toe te passen in haar nieuwe VX8900 notebook.

Meerdere harde schijven waren al gewoon in het vorige model. Nu is dit uitgebreid met de mogelijkheid om het notebook uit te rusten met maar liefst 4 harde schijven (max. 320Gb aan opslagruimte!).

Wie veel opslagruimte beschikbaar stelt moet dus ook een snelle netwerkaansluiting hebben om al die data toegankelijk te maken. De Advance VX8900 is hiervoor uitgerust met een Gigabit netwerkaansluiting.

Een snel notebook is niets zonder snel en voldoende geheugen. Dus is er de mogelijkheid om totaal 4Gb aan geheugen te plaatsen die draaien op max. 400MHz.

Grafisch gezien is de VX8900 een absolute topper. Het 16" TFT-scherm wordt aangestuurd door de nieuwste ATI Radeon 9600 chip met 128Mb DDR-geheugen.

Ook op audiogebied is de VX8900 niet te evenaren. Naast de standaard digitale audio- uitgang beschikt de VX8900 ook over analoge uitgangen voor 6 kanaals surround sound. Uw huidige surround speakerset kunt u hier dus eenvoudig op aan sluiten.

Verder beschikt de Advance VX8900 over alle gangbare aansluitingen, inclusief een digitale externe monitoraansluiting (uniek in Nederland). En eveneens standaard aanwezig is de WiFi-module en een dubbele optische drive bay (voor kopiëren "on the fly").

Optioneel zijn er veel extra's te verkrijgen in de vorm van extra harddisks, DVD-brander, TV-tunermodule, MP-3 speler, 6-in-1 kaartlezer en IP-sharing module. Alle modules en opties zijn intern in het notebook onder te brengen, zodat u geen externe apparatuur hoeft mee te nemen.

De Advance VX8900 is verkrijgbaar vanaf ¤ 2.199,- (excl. Btw) voor een 2.4GHz uitvoering

Advance Technology
Advance Technology, gevestigd te Heemstede, is al meer dan 20 jaar een toonaangevende onderneming die gespecialiseerd is in producten voor communicatie, mobiliteit en connectiviteit. Advance Technology beschikt over een zeer breed eigen assortiment draagbare computers, tablet PC's en mobiele oplossingen. Naast het eigen merk levert Advance Technology ook vooraanstaande merken zoals ViewSonic, Sony-, Toshiba- en HP-producten.



Ingezonden persbericht