Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  3 september 2003                                              
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Heling?

Twee mannen uit Rotterdam van 30 jaar en 44 jaar zijn dinsdag tussen de middag op de Energieweg aangehouden omdat zij videocamera's probeerden te verkopen aan bezoekers van een tankstation. Zij hadden nog geen videocamera's verkocht, maar een bezoeker van het tankstation belde de politie. Die trof de mannen aan en in hun kofferbak hadden zij vijf videocamera's liggen. De nummers op de camera's werden op het politiebureau gecontroleerd, maar er kon niet worden aangetoond dat de camera's ergens gestolen waren. Daarom werden de mannen heengezonden met een bekeuring voor het venten zonder vergunning.


Drugsdealer aangehouden

Dinsdagavond rond 20.45 uur is op de Tunnelweg een ongeveer 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die vermoedelijk even tevoren in die buurt aan twee junks drugs had verkocht. Toen de politie arriveerde fietste de man snel weg en gooide iets van zich af in de bosjes. De politie dwong de man te stoppen waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bij nader onderzoek bleek de man een hoeveelheid vermoedelijk heroïne weggegooid te hebben. Dat werd in beslag genomen alsmede ongeveer E 1000,-- en maar liefst vijf mobiele telefoons. Er is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.


Computer uit school gestolen

Woensdagmorgen is ontdekt dat er ingebroken was op een school aan de Leuvensbroek, 30ste straat. De dief wist binnen te dringen door het vernielen van een raam. De school zal nog aangifte doen.


District De Waarden


Ochten - snelheidscontrole - De politie controleerde dinsdagmiddag van 14.40 uur tot 16.00 uur op de Bonegraafseweg op snelheid. Op deze '60 km weg' werden 313 bestuurders gecontroleerd waarvan er 37 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 83 km per uur.

Kerkdriel - woninginbraak - Iop dinsdag 2 september is ingebroken in een woning aan het Kloppenland door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. Uit de woning zijn 2500 Euro, gouden sieraden en audio-visuele apparatuur gestolen. De 26-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

District Tweestromenland


Wijchen - brandstichtertje aangehouden - Vanmorgen rond 11.15 uur is een 15-jarige knaap uit Wijchen aangehouden omdat hij betrapt werd bij brandstichting. De jongen was op de Dr. Jan Berendsstraat bezig een berm van een weg in brand te steken toen hij door een motoragent betrapt werd. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij wordt verwezen naar bureau HALT voor het ondergaan van een alternatieve straf.

Druten - bedrijfsinbraak - In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Karel Doormanstraat door een deur te vernielen. Uit het bedrijf is een onbekend bedrag aan geld gestolen.

Wijchen - auto gestolen - In de periode van zondag 17 augustus op dinsdag 2 september is uit een loods aan de Graafseweg een groene Nissan-Patrol met kenteken BR-34-ZY gestolen. Een 48-jarige Wijchenaar heeft aangifte gedaan.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --