Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente

van 3 september 2003

Ageeth Doldersum;: 053-4555588

Verkeerscontrole

Minder overtredingen van fietsers na herhaalde controles op het rijden door rood licht

Almelo

Naar aanleiding van binnengekomen klachten heeft de politie afgelopen week diverse morgens fietsers gecontroleerd op het rijden door rood licht op de kruising Ootmarsumsestraat/Wanschersweg/Wijlre in Almelo. Grote groepen fietsende schooljeugd bleken het rode licht te negeren en zelfs niet de moeite te nemen om op het knopje te drukken. Hierbij kwam het voor dat automobilisten midden in een groep fietsers terechtkwamen en niet meer voor en achteruit konden, terwijl zij als automobilist groen licht hadden. Omdat deze situatie voor het verkeer gevaar opleverde, besloot de politie de zaak aan te pakken door het houden van gerichte controles.

Op dinsdagmorgen 26 augustus werden in totaal 56 fietsers en 2 automobilisten bekeurd wegens het rijden door rood licht. Op donderdagmorgen 28 augustus ging het om 34 fietsers, die het rode licht negeerden. Een duidelijk dalende lijn, die bevestigd werd tijdens de controle op woensdagmorgen 3 september. Tijdens deze derde controle werden namelijk 5 fietsers en 5 automobilisten bekeurd. (bps: 03-116065)

Na de eerste controle op 26 augustus heeft het wijkteam van de Politie Almelo Noord-Oost diverse middelbare scholen benaderd met het verzoek aandacht te besteden aan het verkeersgedrag van de scholieren. Het rijden door rood licht levert de scholier een bekeuring van E 12,- op. Door de politie zullen ook in de komende periode extra controles gehouden worden.


---- --