Politie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT ACHTERHOEK 2 OP 3 SEPTEMBER

Doetinchem
Diefstal
Europaweg
2 september 16.10 uur
De eigenaar van het tankstation deed aangifte van diefstal van benzine. Er werd voor ruim 36 euro getankt, maar er werd niet afgerekend. De politie stelt een onderzoek in.

Winterswijk
Diefstal bromfiets
Bilderdijkstraat / Oostervoort
2 september omstreeks 20.20 uur
De politie kreeg melding dat een drietal jongens een bromfiets aan het vernielen was aan de Oostervoort. Toen ze merkten dat ze gezien waren gingen ze er vandoor. Later deed den 35-jarige inwoner uit Winterswijk deed aangifte van diefstal van deze bromfiets aan de Bilderdijkstraat.

Eibergen
Inbraak woning
Vredenseweg
2 september tussen 17.30 en 20.40 uur
Een 56-jarige bewoner deed aangifte van inbraak in de woning. De dader(s) kwamen binnen door een bovenlicht te forceren. Weggenomen werden een videorecorder, breedbeeldtelevisie en satellietontvanger.

Winterswijk
Snelkraak
Wooldstraat
3 september 03.30 uur
Kreeg de politie melding van een snelkraak in een radio-tv zaak. Drie nog onbekende mannen forceerden een gepanserde ruit. Door het gat in de ruit konden ze in de winkel komen en slaagden ze er in o.a. enkele mobiele telefoons en een flatscreen TV-toestel te stelen. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Winterswijk
Inbraak
Parallelweg
Tussen 2 september 16.00 en 3 september 06.50 uur
Een 24-jarige inwoner uit Winterswijk deed aangifte van inbraak in het bedrijf. De dader(s) kwamen binnen door een deur te forceren. Weggenomen werden o.a. een computer en beeldscherm.

Doetinchem
Diefstal
Wijnbergseweg
2 september 21.00 uur
De eigenaar van een winkel betrapte een 26-jarige inwoner uit Gaanderen op heterdaad bij de diefstal van een kratje drank. De man was over het hek geklommen en wilde juist met het kratje terugklimmen toen hij in de kraag werd gevat. Hij werd overgedragen aan de politie. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruurlo
Diefstal vanaf graf
Groenloseweg
Tussen 27 augustus en 2 september
Een 64-jarige inwoonster uit Ruurlo deed aangifte van diefstal vanaf een graf. Twee betonnen beeldjes van koeien (15 tot 20 cm groot) werden weggenomen. Volgens de aangeefster waren van meer graven beeldjes weggenomen. De politie roept eventuele benadeelden op aangifte te doen. Ook een 56-jarige inwoonster uit Ruurlo deed aangifte. Vanaf een graf werd een betonnen kip, ongeveer 20 cm groot, weggenomen vanaf de afdekplaat van het graf.

Lichtenvoorde
Diefstal vanaf graf
Kerkhoflaan
Van 2 op 3 september
Een 69-jarige inwoonster uit Lichtenvoorde deed aangifte van diefstal vanaf een graf. Een beeldje van een liggende herdershond (ongeveer 30 cm lang) werd weggenomen.

Doetinchem
Diefstal
Edisonstraat
30 augustus op 1 september
Een 42-jarige eigenaar uit Doetinchem deed aangifte van diefstal. Vanaf een auto op een bedrijfsterrein werden 4 wielen compleet met banden ontvreemd. Het hek van de omheining werd kapotgeknipt om toegang te krijgen. Het terrein bevindt zich aan de zijde van de Liemersweg. Getuigen worden gevraagd contact met de politie op te nemen.

Doetinchem
Brand
Heijermansstraat
3 september 14.06 uur
De brandweer kreeg melding van een brand in een oud gebouwtje. Een houten katrol stond in brand. Het vuur was snel geblust. Het is onbekend hoe de brand is ontstaan.

Doetinchem
Zakkenrollen
Hamburgerstraat
2 september tussen 15.00 en 15.30 uur
Een 61-jarige inwoonster uit Doetinchem deed aangifte van zakkenrollen. In een winkel werd een portemonnee gerold uit haar schoudertas, ondanks dat deze was afgesloten met een drukknop.

Einde persberichten
Brandt Keegstra
055 ­ 548 60 54