Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (3/9)

Bergen op Zoom woensdag 3 september 2003

Aanrijding met letsel

STEENBERGEN: Woensdagmiddag omstreeks 13.35 uur heeft in de Molenweg een aanrijding plaats gevonden. Een 64-jarige inwoner van Steenbergen was op haar fiets bezig vanuit de Wipstraat de Molenweg over te steken, toen zij door een 19-jarige motorrijder uit Sint Annaland werd aangereden. De vrouw kwam hierdoor ten val en had slechts enkele schaafwonden.
De man uit Sint Annaland kwam ten val en sloeg enkele keren over de kop. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De aard van de verwondingen is bij de politie op dit moment niet bekend.

Zakkenrollerij

HOOGERHEIDE: Dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur is een 82 jarige vrouw uit Hoogerheide slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De vrouw liep met haar rollator in de Molenstraat, toen ze werd aangesproken door een ongeveer 25-jarige vrouw en een ongeveer 12 jaar oude jongen. Nadat de bejaarde dame de weg naar een tandarts had uitgelegd en de twee uit het zicht waren verwenen, bleek haar portemonnee uit een plastic tas te zijn gerold.

Diefstal bord "veilig honk"

OSSENDRECHT: Een 49-jarige inwoner van Ossendrecht heeft dinsdag aangifte gedaan van diefstal van een bord van het project "veilig honk". De diefstal heeft zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur plaatsgevonden. Het gestolen bord is door de gemeente Woensdrecht in de Trambaan geplaatst ten behoeve van het project "Veilig honk". Tijdens de diefstal is ook de brievenbus van de Ossendrechtenaar vernield.

Politie houdt Franse drugstoeristen aan

OSSENDRECHT: Dinsdagmiddag zijn op Rijksweg A4 nabij Ossendrecht twee mannen van 28 en 32 jaar, uit Duinkerken en Marckx (Frankrijk) aangehouden. Bij controle bleek dat ze in het bezit bleken te zijn van 500 gram softdrugs. Nadat een uit Frankrijk overgekomen vriend de boete van 2.400,- had voldaan, konden de fransen hun weg vervolgen.

Politie ontmantelt Hennepkwekerij

PUTTE: De politie van het team Woensdrecht heeft woensdag in diverse woningen in de Koppelstraat een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van hennepkwekerijen. De politie kwam na een onderzoek in actie. In een schuur in de Koppelstraat is hierbij een in werkingzijnde hennepkwekerij met 160 hennepplanten ontdekt. In nabijgelegen panden trof de politie nog drie kwekerijen aan die klaar waren voor gebruik. In deze ruimtes stonden nog geen planten. In een andere schuur troffen politieagenten een ruimte aan waarin de oogst werd gedroogd met daarin een aantal kilos gedroogde hennepplanten. Een 28-jarige man uit Kapellen die zich in deze ruimte bevond is aangehouden. Op het moment van de inval werd door politieagenten gezien dat een 44-jarige inwoner van Putte een plasticzak weggooide. Bij onderzoek bleken hierin twee vuurwapens en bijbehorende munitie te zitten. De Puttenaar is vervolgens aangehouden voor verboden wapenbezit.
De mannen zijn na verhoor in de loop van de middag heengezonden. Tegen de twee mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De vuurwapens met munitie, de hennepplanten en kweekmateriaal zijn in beslag genomen.

Politie houdt hennepkweker aan

ROOSENDAAL: Dinsdag heeft de politie van het team Bovendonk en het drugsteam Courage een 35-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden. In een loods van de man op het industrieterrein Vijfhuizenberg werd een hennepkwekerij aangetroffen. De 198 hennepplanten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Tevens bleek er gefraudeerd te zijn met de elektriciteitsvoorziening. Door energiemaatschappij Essent is aangifte gedaan van diefstal van energie. De Roosendaler is na verhoor heengezonden met een dagvaarding op zak en moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Bron: Henk Snepvangers