2e persbericht van woensdag 3 september 2003

Eindhoven 3-9-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Fietsdieven op heterdaad betrapt

Op de Achterom zijn woensdag rond 10.40 uur een 45 man (woonplaats onbekend) en een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij werden op heterdaad door de politie betrapt toen ze een fiets open probeerden te breken. De fiets is in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Laptop gestolen

Op de Groenewoudseweg is woensdag tussen 13.00 en 13.15 uur een 34-jarige man uit Eindhoven van zijn tas met laptop beroofd. De man liep over de eerdergenoemde straat toen hij plotseling van achteren werd ingehaald door een bromfiets met twee personen. Eén van hen rukte de tas van de schouder van de man. Vervolgens gingen de daders op de bromfiets er vandoor richting Vredeoord.

Eindhoven: Verkeerscontrole

In Woensel Noord en Zuid heeft dinsdag een algemene verkeerscontrole plaatsgevonden. In totaal werden negen bekeuringen uitgedeeld. Vier voor het rijden door rood, drie voor te snel rijden, één voor het rijden zonder helm en één voor het niet dragen van de autogordel.

Best: Fietser botst tegen paaltje

Op de Nieuwstraat is woensdagmiddag rond 15.15 uur een 60-jarige fietser uit Best de controle over zijn fiets verloren. Hij botste tegen een betonnen paaltje en viel. De man is met heupletsel naar het Catharinaziekenhuis gebracht.

Geldrop: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Heuvel is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Uit het pand werden twee kassalades weggehaald met een paar honderd Euro.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op Provincialeweg is woensdag tussen 8.10 en 10.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 777 gecontroleerde voertuigen reden 83 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/u.